Kuolonkolari oli iso järkytys F1-kuskeille – ”Onko tämä sen arvoista?”

Span Formula 2-kilpailussa tapahtui lauantain kuolonkolari. Ranskalainen Anthoine Hubert sai surmansa.

Span Formula 2-kilpailussa tapahtui lauantain kuolonkolari. Ranskalainen Anthoine Hubert sai surmansa. (Kuva Formula 2)

Formula 2-kuljettaja Anthoine Hubertin kuolema järkytti. F1-kuskit Pierre Gasly ja Charles Leclerc menettivät hyvän ystävänsä.

FORMULA 1 Ranskalaisajaja Anthoine Hubertin kuolema Span Formula 2-kisassa lauantaina veti F1-kuljettajien mielet mataliksi. F1-kisan voittaja Charles Leclerc oli yhä järkyttynyt ystävänsä kuolemasta, eikä juhlinut ensimmäistä F1-voittoaan.

Toro Rossolle Red Bullilta kesätauolla siirretty Pierre Gasly oli hänkin murheen murtama. Gasly oli tuntenut Hubertin lapsuudestaan saakka.

– On kammottavaa menettää yksi parhaista kavereistaan. Olen kasvanut hänen kanssaan 11-vuotiaasta lähtien, kun ajoimme kartingia. Olemme olleet huonekavereita, asuneet samassa asunnossa kuuden vuoden ajan. Olimme luokkakavereita 13-vuotiaista 19-vuotiaiksi saakka, Gasly sanoi GPTodayn mukaan.

Gaslyn mukaan tunnelma on varikolla järkyttynyt.

– Olen yhä shokissa. Kukaan meistä ei voi ymmärtää tapahtunutta.

Myös Leclerc vietti Gaslyn ja Hubertin kanssa paljon aikaa yhdessä.

– Sanoin Charlesille ennen kisaa, että voisitko voittaa kisan Anthoinen puolesta. Aloitimme kisaamisen samana vuonna, Charles, Anthoine ja minä, Gasly kommentoi.

Ranskalainen Jules Bianchi kuoli kesällä 2015 edellisenä syksynä tapahtuneen F1-kisaonnettomuuden seurauksena.

– Julesin kuolema muutama vuosi sitten ja nyt Anthoinen kuolema. Karmeita asioita Ranskan moottoriurheilulle, Gasly sanoi.

Renault-tallin Daniel Ricciardo kertoi, ettei olisi halunnut ajaa ollenkaan, mutta kisasi Hubertin takia.

– Olen iloinen, että tämä viikonloppu on ohi. Osoitimme kunnioitusta kisaamalla tänään, mutta moni ei varmaankaan olisi halunnut olla tuolla mukana. Puhun itsestäni, mutta olen varma, että moni muukin oli samalla mielellä.

Ricciardo mietti lauantai-iltana, onko moottoriurheilu sittenkään sen arvoista, että elämä pitäisi uhrata.

– Viime yönä ajattelin todellakin sitä. Kysymyksenne oli, onko tämä todellakin sen arvoista? Tämä on työtämme, mutta se on kuitenkin vain autolla ajamista ympyrässä.

Hubertin omaiset olivat paikalla kisaa edeltäneessä Hubertin muistotilaisuudessa. Ricciardo antoi osanottonsa.

– Kun näin hänen perheensä tuolla, toi se enemmän voimaa kuin mikään muu. En voisi kuvitella itseäni heidän asemassaan. He olivat vahvempia kuin kukaan meistä tänään.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Ystävän kuolonkolari järkytti – F1-voittoon ajanut Charles Leclerc murtuneena

Kommentoi Facebookissa