Veikkausliigan uusi sarjasysteemi toimii hienosti – jyviä aletaan karsia akanoista

FC Honka juhlii maalia. (Kuva AOP)

FC Honka juhlii maalia. (Kuva AOP)

Veikkausliigan viisi kärkijoukkuetta on kahden pisteen sisällä.

JALKAPALLO Veikkausliiga jatkuu kärjen osalta todella tasaisena. Viisi kärkijoukkuetta on tiistain pelien jälkeen kahden pisteen sisällä.

Viime viikolla HJK:n kaatanut Espoon FC Honka nousi kärkeen otettuaan kotivoiton Rovaniemen Palloseurasta maalein 1-0. Luis Silva viimeisteli voittomaalin rangaistuspotkusta.

Puolustusvoittoiseen peliin keskittynyt Suomen Cupin mestari FC Ilves jatkaa sarjassa toisena voitettuaan kotiottelussaan Tampereella 4882 katsojan edessä sarjajumbo KPV:n 4-2. Ilves oli aiemmissa kymmenessä ottelussaan tehnyt vain yhdeksän maalia, joten nyt maalisaldo parani kertaheitolla kolmanneksella. Ilveksen Lauri Ala-Myllymäki teki hattutempun.

Ilveksen kanssa tasapisteissä jatkaa sarjakolmonen KuPS murskattuaan Kuopiossa FC Lahden peräti 5-1. Tauolla tilanne oli ollut KuPSille 1-0, mutta toisella puoliajalla Lahti romahti täysin.

FC Inter menetti kärkipaikkansa jäätyään Turussa VPS:n kanssa 1-1 -tasapeliin. Inter on jäänyt Hongasta kaksi pistettä.

Alkukaudella pahasti rämpinyt ja valmentajaakin vaihtanut HJK voitti Ahvenanmaalla IFK Mariehamnin 2-0. Lassi Lappalaisen ja Riku Riskin maalit antoivat merkkejä HJK:n kohentuneesta hyökkäyspelistä. Voittonsa myötä HJK on kahden pisteen päässä kärjestä.

Sarjassa kuudentena oleva SJK on HJK:ta neljä pistettä perässä. IFK Mariehamn, HIFK, FC Lahti ja RoPS seuraavat SJK:ta kolmen pisteen päässä.

Runkosarjan kuusi parasta jatkaa kauttaan 22 ottelun jälkeen ylemmässä loppusarjassa. Kuusi viimeistä jatkaa putoamissarjassa.

Uusi sarjasysteemi on kerännyt kiitosta eikä suinkaan syyttä. Runkosarja on ylittänyt puolivälin ja lähes jokaisessa ottelussa alkaa olla paljon pelissä.

Tässä vaiheessa voi jo sanoa, että VPS ja KPV jatkavat kauttaan putoamissarjassa. VPS ei ole voittanut vielä yhtään ottelua. Joukkueella on seitsemästä tasapelistä seitsemän pistettä.

KPV on sarjassa viimeisenä. Eroa VPS:ään on yksi piste.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Ruotsi on hämmästyttävä jalkapallomahti – täydellinen Suomen vastakohta

Kommentoi Facebookissa