Veljen mukaan Lukas Hradecky pelasi huonosti – ”Onneksi valitsi futiksen”

Lukas Hradecky on Bayer Leverkusenin luottomaalivahti. (Kuva Bayer Leverkusen)

Lukas Hradeckyn pikkuveli Matej Hradecky kertoo Veikkausliigan podcastissa veljesten suhteesta ja muistelee pihapelejä katulätkässä.

JALKAPALLO Veikkausliigassa SJK:n joukkueessa hyvää kautta pelaava keskuspuolustaja Matej Hradecky kertoo Veikkausliiga-podcastissa joukkueensa otteista ja omasta pelaamisestaan. Hän kertoi myös suhteestaan Huuhkajien ykkösmaalivahtiin, veljeensä Lukas Hradeckyyn.

Veljekset eivät ole vielä päässeet pelaamaan yhdessä. Matej Hradeckya kiinnostaisi luutia veljensä edessä topparina.

– Olisi hauska kuulla niitä keskusteluja, että mitä se huutelee. Sanoisin, että olisi helppo pelata. Luke on hyvä jalan kanssa. Pelaa palloa nopeasti oikeaan paikkaan, pystyy purkamaan prässejä itsekin. Ottaa välillä hyviä koppeja. Olisi kiva pelata, eiköhän tässä tulla kokeilemaan jossain kohtaa, toivottavasti onnistuu pelata samassa joukkueessa, Matej Hradecky toteaa.

Lukas pelaa ammatikseen Bundesliigan Bayer Leverkusenissa. Matej myöntää, että maajoukkue olisi nopein tapa päästä pelaamaan veljen kanssa.

– Sehän olisi se nopein konsti varmaan. Katsotaan, kuinka paljon Luke vielä viettää Saksassa tai missä viettääkään. Se olisi varmaan nopein konsti päästä sinne ja pelata siellä, mutta voi olla, että itsellä on vähän pitkä matka vielä. Mutta pitää saada hyviä pelejä alle, eiköhän se sitä kautta aukea, jos aukeaa, arvioi veljessarjan nuorin.

Veikkausliigapelaaja sai vastata myös Lukasin toivomiin kysymyksiin. ”Kuka oli paskin teidän keskinäisissä peleissä?” tiedusteli Lukas Hradecky.

– Sanotaan, että meikää kohdeltiin ainakin koviten. Aina kun tuli joku virhe, niin siitä tuli aika paljon kirosanoja, että mitä sä teet. Mutta sanotaan, että kun pelattiin katulätkää ja Luke oli maalissa, niin kyllä se oli paskin. Ei se saanut mitään kiinni. Onneksi valitsi futiksen. Tomas (vanhin veli) oli ehkä paras. Se oli kaikissa lajeissa hyvä. Ihan sama mitä pelattiin, taitava oli joka lajissa, näki Matej Hradecky Veikkausliiga -podcastin vierailussaan.

Matej paljastaa, ettei jalkapallosta paljoa puhuta, kun veljekset ovat koolla.

– Tosi vähän. Jokaisella veljeksellä se on koko ajan läsnä. Yleensä, jos Luke on täällä, niin sitten on kaikilla loma. Se on tosi hyvä. Sitten yritämme vaan jättää sen futiksen taakse ja keskittyä siihen. Ollaan niin harvoin yhdessä, että keskustellaan jostain muusta.

Lukas Hradecky tunnetaan veijarimaisena hahmona. Sama luonteenpiirre kulkee kuulemma koko kolmikon läpi.

– Ei me kyllä hirveän erilaisia olla. Aika samanlaisia kaikki. Samasta puusta veistetty, kaikki on tullut vähän isään, mutta on myös vähän äitiä. Aika vähän rauhallisuutta on meidän kolmikossa. Suututaan helposti, jos on suututtavaa. Aika lyhyt pinna. Ei olla hirveän kärsivällisiä, Luke on ehkä kärsivällisin, Matej Hradecky sanoo.

Kuuntele koko podcast Täältä

Lue myös: Honka murjoi HIFK:n – tyly ero kärjen ja jumbon välillä

Kommentoi Facebookissa