Venäjä teki ohjusiskun Kiovaan YK:n pääsihteerin vieraillessa kaupungissa – ”Pyrkimys nöyryyttää YK:ta”

YK:n pääsihteeri António Guterres tapasi Ukrainan pääkaupunki Kiovassa presidentti Volodomyr Zelenskyin. (Kuva AOP)

Yksi ohjuksista osui lähelle hotellia, johon YK:n pääsihteeri António Guterres oli majoittunut.

UKRAINA YK:n pääsihteeri António Guterres on tavannut sekä Venäjän presidentti Vladimir Putin että Ukrainan presidentti Volodomyr Zelenskyin yrittäessään auttaa Venäjän hyökkäyssodan uhreja. Guterres tapasi ensin Putinin.

Tapaamisessa keskusteltiin muun muassa siviilien evakuoinneista piiritetystä Mariupolin kaupungista. Amerikkalaiselle uutiskanava CNN:lle antamassaan haastattelussa Guterres kertoo todenneensa Putinille, että Venäjän hyökkäys rikkoo YK:n peruskirjaa ja sen täytyy päättyä heti.

– Sota ei lopu tapaamisilla. Se loppuu, kun Venäjä niin päättää, Guterres totesi ja sanoo tapaamisen olleen kuitenkin hyödyllinen.

Kun YK:n pääsihteeri tapasi torstaina Ukrainan pääkaupunki Kiovassa presidentti Volodomyr Zelenskyin, Venäjä teki ohjusiskuja kaupunkiin. Ukrainalaisviranomaisten mukaan ainakin kymmenen ihmistä loukkaantui, kun ohjus osui 25-kerroksiseen asuintaloon Ševtšenkivskyin kaupunginosassa.

Yksi Kiovaan iskeneistä ohjuksista osui lähelle hotellia, jossa Guterres henkilökuntineen oli majoittunut. YK:n delagaatio oli kuitenkin iskujen ajankohdan aikaan neuvottelemassa Ukrainan pääministerin toimistolla.

– Olen järkyttynyt siitä, että kaksi rakettia on osunut kaupunkiin, jossa olen, Guterres myönsi BBC:lle.

Iskut tapahtuivat vain tuntia myöhemmin, kun Guterres ja Zelenskyi olivat pitäneet yhteisen tiedotustilaisuutensa.

– Nämä iskut kertovat Venäjän johdon pyrkimyksistä nöyryyttää YK:ta ja kaikkea sitä, mitä kyseinen organisaatio edustaa, sanoi Zelenskyi.

Zelenskyin neuvonantaja Myhailo Podoljak puolestaan huomautti Twitterissä, että YK:n pääsihteeri oli tavannut Putinin vain pari päivää ennen Venäjän suorittamaa ohjusiskua.

– Onko tämä postikortti Moskovasta? Muistuttakaa, miksi Venäjällä on yhä paikka YK:n turvallisuusneuvostossa.

Lue myös: YK:n yleiskokouksen äänestystulos 93–24 – Venäjä erotettiin väliaikaisesti ihmisoikeusneuvostosta

Kommentoi Facebookissa