Venäjällä ja Valko-Venäjällä ei asiaa MM-jääkiekkoon – korvaavat joukkueet valittu

Kuva Fotolia

Kuva Fotolia

Itävalta ja Ranska korvaavat Venäjän ja Valko-Venäjän jääkiekon MM-kisoissa.

JÄÄKIEKKO Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF päätti muutama viikko sitten sulkea Venäjän ja Valko-Venäjän tapahtumistaan. Venäjä ja Valko-Venäjä eivät voi osallistua Suomessa toukokuussa pelattavaan miesten MM-turnaukseen.

Päätöksen taustalla oli tietysti Ukrainan sota. Venäjän brutaali hyökkäyssota kaikkine siviiliuhreineen on järkyttänyt ympäri maailmaa.

Valko-Venäjän armeija ei ole sotatoimiin osallistunut. Kuitenkin Valko-Venäjä on antanut Venäjälle luvan käyttää aluettaan sotatoimiin ja Venäjän joukot ovatkin hyökänneet Valko-Venäjän alueen kautta.

Nyt IIHF on tehnyt päätöksensä siitä, mitkä joukkueet korvaavat Venäjän ja Valko-Venäjän toukokuun 13.-29. päivinä pelattavissa MM-kisoissa. Kisoihin pääsevät mukaan Itävalta ja Ranska, jotka putosivat A-sarjatasolta 2019. Sen jälkeen Ranska ja Itävalta eivät koronapandemian takia ole pelanneet turnauksia, koska alemman sarjatason turnauksia ei ole järjestetty.

Ranska ottaa Venäjän paikan Helsingin lohkossa. Valko-Venäjän paikan ottaa sen sijaan Itävalta ja asettuu Tampereen lohkoon. Suomi pelaa Itävaltaa vastaan alkusarjassa.

Suomen ja Itävallan lisäksi Tampereen asemalle valmistuneella uudella Nokia-areenalla pelattavassa lohkossa ovat mukana Yhdysvallat, Tshekki, Ruotsi, Latvia, Norja ja Britannia. Helsingin Nordenskjöldinkadun hallissa pelattavassa lohkossa mittelevät Kanada, Saksa, Sveitsi, Slovakia, Tanska, Kazakstan, Italia ja Ranska.

Kummastakin lohkosta neljä joukkuetta etenee puolivälieriin. Mikäli Suomi etenee lohkostaan jatkoon, pelaa Leijonat puolivälieräottelunsa Tampereella.

Jääkiekon MM-kilpailut pelataan 13.-29.5. Ottelupaikkoina toimivat Tampereella Nokia Areena sekä Helsingissä Nordenskiöldinkadun jäähalli.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Jokerit voi varmasti palata SM-liigaan – ajankohta riippuu rahasta

Kommentoi Facebookissa