Venäläiskoneen alueloukkaus selvitettiin – oli hakemassa 40 Saksasta karkotettua diplomaattia perheineen

Aeroflotin vastaavanlainen I-96-300-lentokone. (Kuva Kirill Naumenko)

Suomenlahdella tapahtuneen alueloukkauksen esitutkinta on valmistunut.

ALUELOUKKAUS Rajavartiolaitos on saanut valmiiksi 8.4.2022 tapahtuneen alueloukkauksen esitutkinnan. Tutkinnassa on varmistunut, että Venäjän Federaation IL-96-300 -lentokone on lentänyt Suomen ilmatilassa Suomenlahdella. Kone on matkustajakonetyyppinen suihkukone.

Venäläiskoneen reitti on kulkenut Suomenlahtea idästä länteen. Kone on lentänyt ensin suurin piirtein luoteen suuntaan, kunnes se on kaartanut Porvoon tasalla lounaaseen. Kaarroksen aikana koneen reitti on kulkenut Suomen ilmatilaan.

Venäläiskone oli Suomen alueella syvimmillään viiden kilometrin syvyydessä. (Kartta Rajavartiolaitos)

Venäläiskone oli Suomen alueella kolmen minuutin ajan ja kävi syvimmillään viiden kilometrin syvyydessä Suomen alueella.

Esitutkinnassa selvisi, että kone oli matkalla Berliiniin, josta se otti kyytiin 40 Saksasta karkotettua diplomaattia perheineen ja lensi takaisin Venäjälle. Syyttäjä on tehnyt päätöksen esitutkinnan rajoittamisesta, koska venäläiskoneen lentäjän tavoittaminen esitutkintaa varten on epätodennäköistä.

Alueloukkauksen esitutkinnasta on vastannut Rajavartiolaitoksen Suomenlahden merivartioston rikostorjuntayksikkö.

Lue myös: Niinistö luottavainen Washingtonissa – ”Uskon, että Yhdysvallat voi antaa ratkaisevan tärkeän esimerkin muille”

Kommentoi Facebookissa