Venetraileri irtosi vetokoukusta kesken ajon – törmäsi kahteen henkilöautoon

Perävaunu oli irronnut vetokoukusta ja ajautunut vastaantulevien kaistan yli.

Perävaunu oli irronnut vetokoukusta ja ajautunut vastaantulevien kaistan yli. (Kuvituskuva AOP)

Vetoauton kuljettajaa epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

ONNETTOMUUS Henkilöauto, johon oli kytkettynä tyhjä veneenkuljetusperävaunu, ajoi kello 19.50 aikaan 9-tietä Tampereen suunnasta kohti Jämsää. Ennen Haukilahden risteystä tiessä oli ollut kuoppa, jonka kohdalla ajoneuvoyhdistelmän kuljettaja oli kuullut perävaunun suunnalta voimakkaan äänen.

Perävaunu oli irronnut vetokoukusta ja ajautunut vastaantulevien kaistan yli osuen tien reunakaiteen pystypalkkiin. Siitä perävaunu oli kimmonnut takaisin tielle, osuen vastakkaisesta ajosuunnasta tulleen henkilöauton keulaan.

Perävaunu oli jatkanut poukkoilemistaan ja ajautunut nyt takaisin Jämsän suuntaan menevien kaistalle ja osunut sitä vetäneen henkilöauton takana tulleen henkilöauton keulaan. Tämän törmäyksen jälkeen perävaunu oli jäänyt Jämsän suuntaan menevien kaistalle.

Kaksi henkilöä kuljetettiin Jämsän ensiapuun tarkistettavaksi. Molemmat ajoneuvot joihin perävaunu osui, perävaunu sekä reunakaide vaurioituivat törmäyksessä. Vetoauton kuljettajaa epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Lue myös: Linja-auto törmäsi ja työnsi pakettiauton junaradalle – juna oli tulossa tasoristeykseen

Kommentoi Facebookissa