Verta vuodatetaan Ukrainassa – Jokerit mainostaa yhä pudotuspelejään

Jokerit pelasi venäläisrahoitteisessa KHL-liigassa 2014-2022. (Kuva Mikko Taipale / Jokerit)

Jokerit pelasi venäläisrahoitteisessa KHL-liigassa 2014-2022. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokereilla tuskin on Suomessa tulevaisuutta enää KHL-joukkueena.

JÄÄKIEKKO Venäjä on aloittanut sotatoimet Ukrainassa. Se on hyökännyt toisen itsenäisen valtion alueelle ja uhittelee koko läntiselle maailmalle.

Samaan aikaan Suomessa valmistaudutaan venäläisrahoitteisen KHL-jääkiekkosarjan pudotuspeleihin. Jokerit mainostaa nettisivuillaan ensi tiistaina ja torstaina pelattavia KHL-otteluita Moskovan Spartakia vastaan. Myös pudotuspelien vip-paketit ovat myynnissä.

Samaan aikaan länsimaat suunnittelevat mittavia pakotteita Venäjälle. Jo ne itsessään saattavat johtaa siihen, ettei Jokerit voi pelata kotiotteluitaan ainakaan Suomen maaperällä.

Jos Jokerit pelaa Suomessa tai jatkaa kauttaan ylipäätään, on se merkittävä farssi, jossa osoitetaan selkeää tukea Euroopan turvallisuutta uhkaavalle sotaa ihannoivalle totalitarismille.

Jokereiden faniyhdistys Eteläpääty ry ilmoitti jo boikotoivansa pelejä. Tämä ilmoitus tuli jo tiistaina pari päivää ennen Venäjän sotatoimien alkamista.

Venäjän sotatoimet merkinnevät hyvin suurella todennäköisyydellä KHL-Jokereiden tarun päättymistä. Terveellä järjellä ei voi kuvitella, että suomalainen joukkue pelaisi Suomessa venäläisten järjestämässä käytännössä Venäjän valtion tukemassa sarjassa, kun Venäjä käy Euroopassa samaan aikaan täysimittaista sotaa esittäen uhkauksia koko Euroopalle.

Jokerit aloitti KHL:ssä 2014 muutamaa kuukautta Krimin valloituksen jälkeen. Suomalaisen jääkiekkoilun kannalta KHL:ssä oli positiivisiakin asioita ja Suomi sai sarjan kautta paljon verotuloja. KHL on tasokas jääkiekkotuote.

Suomi hyötyi aikansa. Nyt venäläisten Suomeen tekemät KHL-investoinnit valuvat ukrainalaisen veren mukana viemäristä alas.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Jokerit tylyssä tilanteessa – seuran fanit boikotoivat KHL-pelejä

Kommentoi Facebookissa