Jokerit tylyssä tilanteessa – seuran fanit boikotoivat KHL-pelejä

Jokerit ja SKA Pietari kaukalossa (Kuva: Mikko Taipale / Jokerit)

Jokerit ja SKA Pietari kaukalossa. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokereiden faniyhdistys vaatii seuran vetäytymistä KHL:stä. Jokerit ilmoitti, ettei se ainakaan toistaiseksi suunnittele moista toimenpidettä.

JÄÄKIEKKO Jokereiden faniyhdistys Eteläpääty ry teki tiistaina selväksi, mitä mieltä se on Jokereiden pelaamisesta KHL:ssä. Venäjän toimet Ukrainassa johtivat Eteläpääty ry:ssä boikottiin.

Tiistaina Eteläpääty ry julkaisi seuraavan tiedotteen:

”Eteläpääty ry:n hallituksen päätöksellä vaadimme Helsingin Jokerien välitöntä vetäytymistä Kontinental Hockey League:sta, KHL:stä.

Jokerien junioritoiminta pyörii Jokerit ry:n alaisuudessa ja Jokerit ry hallinnoi meille kaikille rakkaan seuran nimeä ja logoa. Vetoamme samalla myös Jokerit ry:n päättäjiin: Suojelkaa seuraa vetämällä tunnuksenne pois KHL:ssä pelaavalta joukkueelta.

Jokerien pelien jatkuminen aiheuttaa koko seuralle mittaamatonta vahinkoa, jota ei välttämättä enää koskaan pystytä korjaamaan.”

Jokerit vastasi tiedotteeseen. Se ei aio ainakaan toistaiseksi vetäytyä KHL:stä:

”Jokereilla on KHL:ssä sitovat sopimukset ja velvoite niiden noudattamiseksi. Jokereilla on myös vastuu työnantajana. Koska tilanne on myös poikkeuksellisen vaikea, emme koe, että Jokerit urheiluseurana on oikea taho linjaamaan voimakkaasti näkemyksiään tilanteesta.

Tällä hetkellä seuraamme tilannetta tarkasti ja käymme aktiivista vuoropuhelua sidosryhmiemme kanssa. Seuraamme myös mahdollisiin pakotteisiin liittyviä päätöksiä tarkasti ja tulemme noudattamaan niitä toiminnassamme tinkimättömästi.”

Jokereiden pitäisi jatkaa kauttaan maaliskuun alussa KHL:n pudotuspeleissä. Jokerit kohtaa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Moskovan Spartakin.

Helsingissä koronarajoituksia on purettu, mutta Jokereiden peleihin lienee tiedossa yleisökatoa. Venäjän toimet Ukrainassa ovat herättäneet suomalaisissa laajalti suuttumusta.

Jokereiden taival KHL:ssä saattaakin päättyä tähän kauteen. Venäjään kohdistuvat pakotteet saattaisivat tehdä Jokereiden toiminnan käytännössä mahdottomaksi. Rahoitetaanhan seuran toimintaa lähinnä Venäjän energiavaroista.

Leijonien olympiakultajoukkueessa oli mukana viisi Jokereiden pelaajaa. Puolustajista Petteri Lindbohm ja Niklas Friman sekä hyökkääjistä Marko Anttila, Hannes Björninen ja Iiro Pakarinen.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Olympiakulta toi Jukka Jaloselle entistä hurjemmat meriitit – ”En tee tätä yksin”

Kommentoi Facebookissa