Viiden miljardin dollarin ökyseura! – jenkkifutiksessa ei pikkurahoilla pelata

Dallas Cowboys on maailmanarvokkain urheiluseura (Kuva: AOP)

NFL-seura Dallas Cowboysin arvo on viisi miljardia dollaria. (Kuva AOP)

Dallas Cowboys on maailman arvokkain urheiluseura.

AMERIKKALAINEN JALKAPALLO Talouslehti Forbes listaa vuosittain maailman arvokkaimmat urheiluseurat. Jo neljättä vuotta peräkkäin kärjessä on amerikkalaisen jalkapallon NFL-seura Dallas Cowboys, jonka arvo on viisi miljardia dollaria.

Cowboys on edellisen kerran juhlinut amerikkalaisen jalkapallon Super Bowl -voittoa vuonna 1995, mutta taloudellisella puolella se on menestynyt huomattavasti paremmin. Seuraa fanitetaan ympäri Yhdysvaltoja ja faneja löytyy ulkomailtakin.

Maailman toiseksi arvokkain seura on baseballin MLB-seura New York Yankees. Sen arvoksi kerrotaan 4,6 miljardia dollaria.

Eurooppalaisista jalkapalloseuroista kymmenen arvokkaimman seuran joukkoon mahtuvat Real Madrid, FC Barcelona ja Manchester United. Real Madridin arvo on 4,240 miljardia, Barcelonan 4,020 ja ManU:n 3,810 miljardia.

Yhdysvalloista 50 arvokkaimman seuran joukossa on peräti 42 seuraa. Euroopasta mukaan mahtuvat jalkapalloseuroista Real Madridin, Barcan ja ManU:n lisäksi Manchester City, Chelsea, Arsenal ja Liverpool.

Eniten rahaa urheilussa liikkuu amerikkalaisen jalkapallon NFL-liigassa, sillä 50 arvokkaimman seuran joukossa on peräti 26 NFL-joukkuetta. Kaikkiaan NFL:ssä pelaa 32 joukkuetta.

Baseballin MLB-liigasta mukana top 50 listalla on kuusi joukkuetta. Koripallon NBA-liigasta mukaan mahtuu kymmenen joukkuetta, joista rahakkain on kahdeksantena oleva Los Angeles Lakers, jonka arvo on 3,7 miljardia dollaria.

Jääkiekko on Pohjois-Amerikassa pieni laji. Yhtään NHL-seuraa ei 50 rahakkaimman seuran joukosta löydy.

Teksti Otto Palojärvi

LUE MYÖS: Kiina jatkaa ”huulirasva-Johaugin” tiellä – dopingskandaalissa surkuhupaisia piirteitä

Kommentoi Facebookissa