Viisikymppistä miestä epäillään seksuaalirikoksista – uhrina 11 nuorta tyttöä samasta kaveripiiristä

Yksi tytöistä on rikoksesta epäillyn lähipiiristä ja muut asianomistajat ovat samasta kaveripiiristä.

Yksi tytöistä on rikoksesta epäillyn lähipiiristä ja muut asianomistajat ovat samasta kaveripiiristä. (Kuvituskuva Fotolia)

Useisiin lapsiin kohdistunut seksuaalirikosten kokonaisuus siirtyi syyteharkintaan Joensuussa.

SEKSUAALIRIKOS Joensuun poliisi on kevään ajan suorittanut esitutkintaa rikoskokonaisuudessa, jossa epäillään useiden nuorten joutuneen seksuaalisen hyväksikäytön kohteeksi. Esitutkinta kokonaisuuden osalta käynnistettiin 22.3.2018, jolloin poliisi sai ilmoituksen kolmen asianomistajan osalta. Ilmoitus poliisille tuli toisen viranomaisen kautta ja esitutkintatoimet käynnistettiin välittömästi.

Poliisi otti 24.3.2018 kokonaisuuteen liittyen kiinni 50-vuotiaan miehen, joka vangittiin 26.3.2018 Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa. Mies on edelleen vangittuna. Pohjois-Karjalan käräjäoikeus on lisäksi määrännyt miehen omaisuutta takavarikkoon 20 000 euron arvosta mahdollisten vahingonkorvausten turvaamiseksi.

Esitutkinnan perusteella vangittua miestä epäillään vuosien 2007–2018 välisenä aikana tapahtuneista törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, kahdeksasta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä sekä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavien lasta esittävien kuvien hallussapidosta, salakatselusta sekä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavien kuvien levittämisestä.

Asianomistajina kokonaisuudessa on yhteensä yksitoista, kaikki asianomistajat ovat 12–13-vuotiaita tyttöjä. Yksi tytöistä on rikoksesta epäillyn lähipiiristä ja muut asianomistajat ovat samasta kaveripiiristä.

Esitutkinta kokonaisuuden osalta on nyt saatu valmiiksi ja tapaus on siirtynyt syyteharkintaan. Syytteen nostamisen määräpäivä kokonaisuuden osalta on 20.6.2018.

Lue myös: Oikeuden mukaan kyseessä ei ole raiskaus – kymmenvuotias ei vastustanut seksuaalista hyväksikäyttöä

Kommentoi Facebookissa