Viking Amorella ajoi karille ja kaikki matkustajat on evakuoitu – mahdollisesta öljyvuodosta ei havaintoja

M/S Amorellalla on noin 200 matkustajaa ja 80 miehistön jäsentä.

M/S Amorellalla oli noin 200 matkustajaa ja 80 miehistön jäsentä. (Kuva Viking Line)

Alus on ajanut Ahvenanmaan saaristossa itsensä saaren rantaan tilanteen vakauttamiseksi.

HAVERI Viking Line kertoo, että Turku–Tukholma -reitillä liikennöivällä M/S Amorellalla oli tänään noin klo 12.50 pohjakosketus Hjulgrundilla Ahvenanmaan saaristossa. Risteilyalus on tällä hetkellä Järsössä, Ahvenanmaan saaristossa.

Henkilövahinkoja ei ole laivayhtiön mukaan todettu, laivalla on noin 200 matkustajaa ja 80 miehistön jäsentä. Viranomaiset saivat myös tiedon tapahtuneesta, ja Länsi-Suomen Merivartiosto tiedotti asiasta:

”Amorella saanut pohjakosketuksen Långnäsin eteläpuolella. Alus ajanut itsensä saaren rantaan tilanteen vakauttamiseksi. Useita yksiköitä hälytetty ja useita aluksia paikalla valmistautumassa evakuointiin. Tällä hetkellä tilanne vakaa ja ihmishenkiä ei välittömässä vaarassa.”

M/S Amorellan matkustajat koottiin aluksi yhdelle kannelle, joka oli kokousosasto kannelle kymmenen. Sen jälkeen matkustajien kuljetus Ahvenanmaan mantereelle alkoi viranomaisten avustuksella. Laivayhtiö vahvisti klo 17 jälkeen, että kaikki henkilöt oli evakuoitu maihin. Matkustajista suurin osa on suomalaisia, mutta mukana on myös ruotsalaisia matkalaisia.

Merivartioston mukaan mahdollisesta öljyvuodosta ei ole havaintoa. Viking Amorella on rakennettu vuonna 1988 Splitissä, Kroatiassa ja alukseen mahtuu 2 480 matkustajaa.

Lue myös: Rajavartiomiehet poistuivat rajanylityspaikoilta – ”Ruotsista ja Norjasta voi vapaasti saapua Suomeen”

Kommentoi Facebookissa