Villikoiralauma tuli Venäjältä jälleen rajan yli – poliisi varoittaa lähestymästä koiria

Venäjältä tulleita villikoiria on havaittu aiemminkin ja poliisi on antanut lopetuspäätöksiä.

Venäjältä tulleita villikoiria on havaittu aiemminkin ja poliisi on antanut lopetuspäätöksiä. (Kuvituskuva Fotolia)

Villikoirat ovat aiheuttaneet ongelmia itärajan tuntumassa tänä vuonna.

VILLIKOIRAT Kaakkois-Suomen poliisi tiedottaa seitsemän villikoiran laumasta, josta on tullut ilmoitus Hätäkeskukseen 15.8.18 klo 15.45. Koirat on havaittu Imatralla Jaakimankadun ja Hiitolankadun välissä.

Koirat ovat tulleet ilmeisesti Venäjän puolelta. Poliisi pyytää havaintoja laumasta ja varoittaa lähestymästä koiria. Havainnot koirista voi ilmoittaa hätäkeskukseen tai Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen vihjepuhelimeen p. 050–447 9574.

Venäjältä tulleet villikoirat ovat aiheuttaneet ongelmia itärajan tuntumassa aiemminkin tänä vuonna. Tohmajärvelle Niiralan alueelle muodostui alkukesän aikana ongelma venäläisestä irtokoiralaumasta. Rajavartiolaitos oli tehnyt muun muassa toukokuun aikana yli 10 havaintoa lauman liikkumisista valtakunnanrajan yli.

Myös Värtsilän kylän asukkailta on tullut ilmoituksia viranomaisille lauman liikkeistä Niiralan rajanylityspaikan pohjoispuolella. Kyläläiset olivat huolissaan turvallisuutensa puolesta ja mahdollisten kulkutautien leviämisestä koirien välityksellä. Poliisin antama koirien lopetuspäätös alueella on voimassa 19.8.2018 saakka.

Lue myös: Venäläinen villikoiralauma tuli rajan yli – poliisin päätöksellä on lopetettu jo kymmenkunta koiraa

Kommentoi Facebookissa