Vilpitön mieli valkokankaalle – taidehuijarin tarinan elokuvaoikeudet myytiin

Entinen taidekauppias Jouni Ranta tilittää suomalaisen taidemaailman petollisuudesta.

Entinen taidekauppias Jouni Ranta tilitti suomalaisen taidemaailman petollisuudesta. (Kuva Tammi)

Jouni Rannan kirjan dokumentti-, tv- ja elokuvaoikeudet on myyty Aito Medialle

TAIDEHUIJAUS Suomen suurimpiin tuotantoyhtiöihin lukeutuva Aito Media on ostanut Jouni Rannan ja Marko Erolan Vilpitön mieli. Miten myin Suomen täyteen väärennettyä taidetta -teoksen elokuva-, draamasarja- ja dokumenttisarjaoikeudet. Kaikkia tuotantoja lähdetään edistämään välittömästi.

– Vilpitöntä mieltä lukee tosielämän veijaritarinana, joka odottaa kertomistaan myös televisiossa tai elokuvana. Kirjan teema, valhe joka hyödyttää kaikkia, on kiehtova lähtökohta myös liikkuvan kuvan tarinalle, sanoo Aito Median luova johtaja Eero Hietala.

Draamojen käsikirjoitusvaihe ja dokumentaarisen sarjan myynti käynnistetään heti. Tähtäimessä on, että joku näistä tuotannoista on yleisön edessä jo vuonna 2018.

Kustannusosakeyhtiö Tammi julkaisi teoksen tammikuussa 2017. Tunnustuksellisissa muistelmissaan Jouni Ranta paljastaa, millainen väärentäjän paratiisi Suomi on ollut. Päivän Lehden artikkelin kirjasta voit lukea tästä.

Taidemuseoiden ja huutokauppojen lepsu suhtautuminen väärennöksiin loi tilaisuuden, joka teki paljon varkaita. Muistelmien toinen päähenkilö on Taiteilija – suomalainen taidemaalari, jonka työt ovat niin hyviä, että niillä on kerta toisensa jälkeen tehty kymmeniä miljoonia euroja ja huijattu parhaitakin asiantuntijoita.

Jouni Ranta on tehnyt taulukauppaa yli 30 vuotta muun muassa Turussa ja Helsingissä toimineissa gallerioissaan. Vuonna 2005 Ranta sai runsaan kahden vuoden vankeustuomion väärennösten levittämisestä. Marko Erola on vapaa toimittaja, kirjailija ja viestintäkouluttaja.

Jouni Ranta & Marko Erola: Vilpitön mieli
Jouni Ranta & Marko Erola: Vilpitön mieli (Tammi)

Kommentoi Facebookissa