Viron pääministeri teki ensimmäisen ulkomaanvierailunsa – ”Suomen ja Viron suhde on erityinen ja erinomainen”

Pääministerit Sanna Marin ja Kaja Kallas tapasivat Helsingissä.

Pääministerit Sanna Marin ja Kaja Kallas tapasivat Helsingissä. (Kuva Laura Kotila/ Valtioneuvoston kanslia)

Sanna Marin ja Kaja Kallas vakuuttavat vahvistavansa maiden välisiä suhteita entisestään.

PÄÄMINISTERIT Suomi ja Viro käynnistävät noin vuoden kestävän selvitystyön, joka tähtää maiden välisten suhteiden kehittämiseen entisestään. Asiasta sovittiin, kun pääministeri Sanna Marin ja Viron pääministeri Kaja Kallas tapasivat Helsingissä.

Kyseessä oli pääministeri Kallaksen ensimmäinen ulkomaanvierailu, mikä osaltaan kertoo Suomen ja Viron hyvästä ja tiiviistä yhteistyöstä.

– Suomen ja Viron suhde on erityinen ja erinomainen. Voimme kuitenkin kehittää ja vahvistaa yhteisiä toimia monilla aloilla. Edellisestä, vuonna 2008 valmistuneesta selvityksestä, on jo aikaa, sanoi pääministeri Marin.

Selvityshenkilöiksi on nimetty entiset ministerit Anne-Mari Virolainen Suomesta ja Jaak Aaviksoo Virosta. Molempien maiden ulkopoliittiset instituutit tukevat työtä. Käsiteltäviä aihepiirejä ovat muun muassa digitalisaatio, kauppa, koulutus, kansalaisten väliset yhteydet ja turvallisuuskysymykset.

Pääministerit käsittelivät keskusteluissaan myös koronapandemian tilannetta ja sen vaatimia toimia ja keskustelivat ajankohtaisista EU-asioista kuten ilmastopolitiikasta, EU:n ja Venäjän suhteesta sekä ensi viikon Eurooppa-neuvoston videokokouksen aiheista. EU-maiden johtajien videokokous käsittelee koronapandemiaa sekä turvallisuus- ja puolustusyhteistyötä.

Pääministeri Kaja Kallas tapasi Helsingin vierailullaan myös tasavallan presidentti Sauli Niinistön Mäntyniemessä. Keskustelun aiheena olivat Suomen ja Viron väliset suhteet, suurvaltapolitiikka sekä Euroopan turvallisuus.

Lue myös: Viron reformipuolue yllättäen vaalivoittoon – maa voi saada ensimmäisen naisen pääministeriksi

Kommentoi Facebookissa