Vladimir Putin ja Sauli Niinistö puhuivat puhelimessa – Venäjä haluaa lähettää rauhanturvaajia Itä-Ukrainaan

Suomen ja Venäjän välisiä keskusteluja käytiin myös heinäkuun lopulla, kun Putin teki työvierailun Niinistön vieraaksi Punkaharjulle.

Suomen ja Venäjän välisiä keskusteluja käytiin myös heinäkuun lopulla, kun Putin teki työvierailun Niinistön vieraaksi Punkaharjulle. (Kuva Juhani Kandell/ Tasavallan presidentin kanslia)

Presidenttien välinen keskustelu käytiin Suomen aloitteesta.

PRESIDENTTI Tasavallan presidentti Sauli Niinistö keskusteli puhelimitse Venäjän presidentti Vladimir Putinin kanssa perjantaina 6. lokakuuta 2017.

Presidentit keskustelivat muun muassa arktisesta yhteistyöstä esimerkiksi mustan hiilen suhteen, suurvaltasuhteista sekä Itämeren lentoturvallisuudesta. Suomi on parhaillaan Arktisen neuvoston puheenjohtajamaa ja Niinistö on ollut aktiivinen Itämeren turvallisuusasioissa, ehdottaen muun muassa transpondereiden pakollista käyttöä lentotoiminnassa.

Näitä aiheita käsiteltiin myös heinäkuun lopulla, kun Putin teki työvierailun Niinistön vieraaksi Punkaharjulle. Päivän Lehden artikkelin vierailusta löydät tästä.

Nyt Putin ja Niinistö keskustelivat myös Ukrainan tilanteesta sekä presidentti Putinin aloitteesta sijoittaa rauhanturvaajia Itä-Ukrainaan. Lisäksi presidentit puhuivat Suomen ja Venäjän kahdenvälisistä suhteista kuten maiden taloudellisesta yhteistyöstä.

Keskustelu presidenttien välillä käytiin Suomen aloitteesta.

  • Lähde Tasavallan presidentin kanslia

Kommentoi Facebookissa