Voimakas kesämyrsky saapuu Suomeen – ”Myrsky on vuodenaikaan nähden voimakas”

Tuuli voimistuu merillä laajalti kovaksi ja Selkämerellä myrskylukemiin.

Tuuli voimistuu merillä laajalti kovaksi ja Selkämerellä myrskylukemiin. (Kuvituskuva Fotolia)

Puuskat aiheuttavat enemmän vahinkoja kuin vastaavat puuskat talvikaudella.

SÄÄTILA Suomeen saapuu tiistaina lännestä myrsky, joka voimistaa lounaanpuoleisen tuulen laajalti myrskypuuskiksi maan keskivaiheilla. Ilmatieteen laitoksen tekemän ennusteen mukaan lounaanpuoleinen tuuli voimistuu merillä tiistain vastaisena yönä laajalti kovaksi ja Selkämerellä myrskylukemiin.

Länsirannikolla tuuli voimistuu myrskypuuskiin varhain tiistaiaamuna ja aamupäivän aikana laajalti myös maan keskiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa.

– Myrsky on vuodenaikaan nähden voimakas. Puut ovat täydessä lehdessä ja maa on roudaton, joten yli 20 m/s puhaltavat puuskat aiheuttavat enemmän vahinkoja kuin vastaavat puuskat talvikaudella, sanoo päivystävä meteorologi Antti Kokko Ilmatieteen laitokselta.

Tuuli alkaa heiketä länsirannikolla puolelta päivin. Itäisissä maakunnissa tuuli heikkenee vasta illalla. Myrskymatalapaineen yhteydessä sataa runsaasti suuressa osassa maata. Vettä kertyy ennusteen mukaan tiistain aikana Lapissa 20–30 millimetriä ja maan keskivaiheilla 5–15 millimetriä.

Lue myös: Metsäpalojen riski on nyt erityisen suuri maan pohjoisosassa – sadealue tuo väliaikaisen helpotuksen

Kommentoi Facebookissa