Vuoden kauneinta sormusta etsitään jälleen – finalistien töistä huokuu menneen ajan estetiikka

Vuoden Kaunein Sormus 2021 -finalistit.

Vuoden Kaunein Sormus 2021 -finalistit. (Kuva Teemu Töyrylä)

Teemalla on kunnioitettu menneiden vuosikymmenten muotokieltä ja suomalaisen kultasepäntaidon alkuperää.

KORUSUUNNITTELU Vuoden Kaunein Sormus 2021 -kilpailun finaalin yleisöäänestys on avattu. Kyseinen 14. kertaa järjestettävä, korusuunnittelijoille suunnattu kilpailu saa tänä vuonna inspiraationsa menneiden aikojen estetiikasta

Teemalla Menneisyyden muistot on haettu menneiden vuosikymmenten muotokieltä ja kunnioitettu suomalaisen kultasepäntaidon alkuperää ja jatkuvuutta. Kilpailutyöhön annettiin mahdollisuus käyttää elementtejä aiemmin valmistetuista koruista.

Esikarsintaan osallistui yli 80 sormusta. Lukumääräisesti, mutta myös tyyliltään sormukset esittelivät monipuolisesti erilaisia tyylejä laidasta laitaan. Esiraati arvioi kilpailuun ilmoitettuja sormuksia laadun, käytettävyyden ja estetiikan ohella myös siitä näkökulmasta, miten nimi ja tarina tukevat sormuksen muotoilua.

Kilpailun tarkoituksena on edistää suomalaista korusuunnittelua ja tuoda esiin suomalaista kultasepäntaitoa. Voittajasormuksen suunnittelija palkitaan Suomen Messusäätiön lahjoittamalla 3 000 euron stipendillä. Kilpailun voittaja valitaan yleisöäänestyksellä, joka on käynnissä lokakuun ajan. Verkkosivuilla myös esitellään finaaliin valitut sormukset lisätietoineen.

Lue myös: Voittajakuvassa malleina olivat poika ja perheen koira – ”Erityislaatuista mielikuvitusta ja teknistä osaamista”

Kommentoi Facebookissa