Vuoden kokki ja Vuoden tarjoilija 2020 on valittu – ”Oikein helpottunut ja onnellinen olo”

Vuoden Tarjoilija Christian Angelov sekä Vuoden Kokki Lari Helenius.

Vuoden Tarjoilija Christian Angelov sekä Vuoden Kokki Lari Helenius. (Kuva Santeri Stenvall/ ELO-säätiö)

Vuoden kokiksi kruunattiin Lari Helenius Ravintola Olosta ja tarjoilijoista taitavin oli Christian Angelov Ravintola Finnjävel Salongista.

RUOKA Vuoden Kokki 2020 on Lari Helenius (Ravintola Olo, Helsinki) ja Vuoden Tarjoilija 2020 Christian Angelov (Ravintola Finnjävel Salonki). Ruoanlaiton ammattilaisten SM-kilpailujen finaalit käytiin 13.3.2020 Messukeskuksessa.

Kovatasoisessa kokkikilpailussa toiseksi sijoittui Simon Selin, Restaurant HEJM, Vaasa ja Jarkko Pulkkinen, Ravintola Finnjävel Salonki, Helsinki. Vuoden Tarjoilija -finaalissa toiseksi sijoittui Joona Finni ja kolmanneksi Jeremias Salonen.

– Oikein helpottunut ja onnellinen olo. Olin viime vuonna hopeasijalla, nyt kaikki muu olisi ollut pettymys. Odotan edustusvuodelta paljon uusia kokemuksia, että pääsen tekemään sellaista, mitä en ole aiemmin tehnyt ruoan parissa. Kiitos työnantajalle kaikesta tuesta! sanoo Lari Helenius.

Vuoden Kokki 2020 palkittiin Suomen Messusäätiön myöntämällä 10 000 euron apurahalla ja palkinnon ojensi toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen, Messukeskus Helsinki.

Lari Heleniuksen pääruoka Vuoden Kokki-finaalissa.
Lari Heleniuksen pääruoka Vuoden Kokki-finaalissa. (Kuva Santeri Stenvall/ ELO-säätiö)

Vuoden Tarjoilija 2020 palkittiin MaRa ry:n Henrik Bitten stipendirahaston myöntämällä 10 000 euron apurahalla ja palkinnon ojensi koulutuspoliittinen asiantuntija Minna Halmetoja, Mara ry. Lisäksi voittajilla on edessään ikimuistoinen edustusvuosi moninaisine tehtävineen ravintola-alan edelläkävijöiden kanssa Suomessa.

– Helpottunut ja iloinen olo, ei oikein muuten voi kuvailla. Olen kilpaillut jo Perhon Liiketalousopiston aikana sekä kansainvälisesti, viime vuonna olin PM-kilpailuissa. Näissä kilpailuissa olen saavuttanut aiemmin hopean ja pronssin. Tulevalta edustusvuodelta odotan yhteistyökumppanuutta, oikeastaan haluan vain aloittaa! kommentoi Christian Angelov.

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailujen vastuullinen järjestäjä Suomessa on ELO – Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö yhteistyössä laajan yhteistyökumppaniverkoston kanssa.

Lue myös: Suomen 50 parasta ravintolaa listattiin – helsinkiläinen Palace äänestettiin voittajaksi

Finaalin tulokset

Vuoden Kokki 2020

Vuoden Kokki: Lari Helenius, Ravintola Olo, Helsinki, 1329/1710

Simon Selin, Restaurant HEJM, Vaasa, 1265/1710

Jarkko Pulkkinen, Ravintola Finnjävel Salonki, Helsinki, 1238/1710

Ville Korhonen, Ravintola Savoy, Helsinki, 1215/1710

Kim Päivästö, Ravintola Demo, Helsinki, 1202/1710

Kozeen Shiwan, I AM, Helsinki, 1173/1710

Niko Suomalainen,  Ravintola Olo, Helsinki, 1002/1710

Turo Väärti Ravintola Juuri, Helsinki, 985/1710

Maksimipisteet: 1710 p.

 

Vuoden Tarjoilija 2020

Vuoden Tarjoilija: Christian Angelov 81,66 / 110

Joona Finni, 74,01 / 110

Jeremias Salonen, 69,94 / 110

Otto Kämppi,  64,02 / 110

Tiia Hänninen, 58,50 / 110

Anu Kärki, 57,75 / 110

Milla Nordlund, 53,88 / 110

Maksimipisteet: 110 p.

Kommentoi Facebookissa