Suomen 50 parasta ravintolaa listattiin – helsinkiläinen Palace äänestettiin voittajaksi

Palacea luotsaava Eero Vottonen on edustanut Suomea myös kansainvälisessä Bocuse d’Or -kokkikilpailussa.

Palacea luotsaava Eero Vottonen on edustanut Suomea myös kansainvälisessä Bocuse d’Or -kokkikilpailussa. (Kuva ELO-säätiö/ Jussi Ulkuniemi)

Listalle nousijoista voidaan päätellä, että pohjoiset maut ja keittiö ovat nostaneet arvostustaan.

PARAS RAVINTOLA Helsinkiläinen Ravintola Palace on maan paras ravintola tällä hetkellä. Palace äänestettiin selvästi voittajaksi Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2020 -äänestyksessä. Seuraaviksi sijoittuivat helsinkiläiset Baskeri & Basso Bistro, Inari ja Olo. Kahden edellisen vuoden voittaja, helsinkiläinen Grön, oli viides. Tulokset julkistettiin Gastro Helsinki -messuilla Messukeskuksessa.

Helsingin Etelärannassa sijaitseva keittiöpäällikkö Eero Vottosen luotsaama fine dining -ravintola Palace sai listauksessa selvästi eniten ääniä. Äänestykseen osallistui noin 350 ravintola- ja ruoka-alojen ammattilaista ja vaikuttajaa eri puolilta maata. Palace äänestettiin myös voittajaksi kolmessa eri kategoriassa. Se oli ykkönen sarjoissa Paras ruoka, Paras kalaravintola ja Paras kahvi. Ravintolalla on myös yksi Michelin-tähti.

– Eero Vottosen johtama nuori kokkitiimi lähtee tasapainoisen kokonaisuuden luomisesta. Makumaailma etenee harkittujen etappien kautta, joka on koettavissa makuprofiilien ja rakenteiden kautta, joihin pelkistetty visuaalisuus liittyy, toteaa perusteluissa Viisi Tähteä Median päätoimittaja Eeropekka Rislakki.

Äänestyksessä kuusi seuraavaa kärkisijaa menivät nekin Helsinkiin. Paras Helsingin ulkopuolinen ravintola oli kahdeksanneksi sijoittunut Kaskis Turusta.

Ensimmäistä kertaa äänestyksessä annettiin ääniä myös henkilölle eli vuoden ravintolavaikuttajalle. Ammattilaisten ammattilainen on pitkän linjan keittiöpäällikkö ja ravintoloitsija Pekka Terävä Olo-Groupista Helsingistä. Äänestäjiltä kysyttiin ennakkoluulotonta ja idearikasta alan kehittäjää.

Suomen 50 parhaan ravintolan listalla on jälleen uusia ravintoloita ja nousijoita. Samalla moni tuttu ravintola jäi listauksen ulkopuolelle. Varsinkin nousijoista on tehtävissä johtopäätös, että pohjoiset maut ja keittiö ovat nostaneet arvostustaan.

– Viime vuonna klassisuus ja klassinen keittäminen nousivat selvästi trendiksi, joka vahvistui tänä vuonna entisestään, päätoimittaja Eeropekka Rislakki analysoi.

Suomen 50 parhaan listalle nousi ravintoloita Helsingin ohella Inarista, Joensuusta, Kangasalta, Kirkkonummelta, Porvoosta, Posiolta, Oulusta, Rovaniemeltä, Tampereelta ja Turusta. Maakuntien ykköspaikat peittosivat jälleen monet pääkaupungin klassikot ja uudet kokeelliset ravintolat.

Lue myös: Ravintola-alan huiput kilpailevat mestaruudesta – Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija valitaan ammattitapahtumassa

Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2020

1 Palace, Helsinki

2 Baskeri & Basso Bistro, Helsinki

3 Inari, Helsinki

4 Olo, Helsinki

5 Grön, Helsinki

6 Vinkkeli, Helsinki

7 Savoy, Helsinki

8 Kaskis, Turku

9 Ora, Helsinki

10 Demo, Helsinki

 

11 C, Tampere

12 Kuurna, Helsinki

13 Alexanderplats, Helsinki

14 Tapio, Posio

15 Muru, Helsinki

16 Mami, Turku

17 Ultima, Helsinki

18 Finnjävel, Helsinki

19 Nolla, Helsinki

20 Wino, Helsinki

 

21 Bistro O Mat, Kirkkonummi

22 Ostroferia, Oulu

23 Aanaar, Inari

24 Ravinteli Huber, Tampere

25 Ravinteli Bertha, Tampere

26 Nokka, Helsinki

27 Kakolanruusu, Turku

28 SicaPelle, Porvoo

29 Gastro Cafe Kallio, Helsinki

30 Kajo, Tampere

 

31 Sky Kitchen & View, Rovaniemi

32 Kultá Kitchen & Bar, Helsinki

33 Paakari, Kangasala

34 Pastis, Helsinki

35 Hello Stranger, Helsinki

36 Yes Yes Yes, Helsinki

37 Kosmos, Helsinki

38 Farang, Helsinki

39 Ragu, Helsinki

40 Penélope, Helsinki

 

41 Local Bistro, Joensuu

42 Nude, Helsinki

43 Maannos, Helsinki

44 Spis, Helsinki

45 Gaijin, Helsinki

46 Plein, Helsinki

47 Smör, Turku

48 Sikke’s, Helsinki

49 Ludu, Turku

50 Old Boy BBQ, Helsinki

Kommentoi Facebookissa