Ravintola-alan huiput kilpailevat mestaruudesta – Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija valitaan ammattitapahtumassa

Hallitseva Vuoden Kokki on Mikko Kaukonen, Food Camp Finland, Helsinki.

Hallitseva Vuoden Kokki on Mikko Kaukonen, Food Camp Finland, Helsinki. (Kuva Santeri Stenvall/ ELO-säätiö)

Kumpaankin kisaan osallistuvat 16 semifinalistia edustavat ammattiosaamista eri puolelta Suomea.

RUOKA Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija ravintola-alan suomenmestaruudesta kilpailee 16 kokkia ja 16 tarjoilijaa. Kilpailut järjestetään Gastro Helsinki -ammattitapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa.

Yleisö pääsee seuraamaan läheltä ravintola-alan ammattilaisten sali- ja keittiötyöskentelyä, jossa niin yksityiskohdat kuin kunniahimo on hiottu huippuunsa. Kilpailujen semifinaalit käydään torstaina 12.3. ja finalistit julkistetaan kilpailupäivän päätteeksi.

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut huipentuvat finaaleihin perjantaina 13.3., jonka jälkeen julkistetaan ja palkitaan kummankin kilpailun voittajat. Vuoden Kokki -kilpailuun osallistuu 16 semifinalistia ja Vuoden Tarjoilija -kilpailuun 16 semifinalistia, edustaen ravintola-alan ammattiosaamista eri puolelta Suomea.

Vuoden Kokki 2020 kilpailujohtajana toimii Ismo Sipeläinen, Vuoden Kokki 2015 ja Vuoden Tarjoilija 2020 kilpailujohtajana Maria Suihkonen, Vuoden Tarjoilija 2013.

Vuoden Kokki 2020 -kilpailun päätuomarina toimii Filip Langhoff, ravintola Jord. Vuoden Tarjoilija 2020 -kilpailun päätuomarina toimii Miia Siiroinen, Yöpuu Yhtiö Oy. Salipuolen ja keittiön avustavissa tehtävissä kilpailussa nähdään ravintola-alan opiskelijoita ohjaajineen Perho Liiketalousopistolta.

– Suomen maine ruokamatkailumaana on kovassa kasvussa. Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut elävät ajassa kehittäen ravintola-alaa ja sen vetovoimaisuutta sekä lisäten vuoropuhelua alan ammattilaisten, tulevaisuuden kykyjen ja avainsidosryhmien välillä. Uskalletaan nauttia suomalaisesta, kestävästä ruokakulttuurista, samalla kun kunniahimo kasvaa keittiöissä ja saleissa, kiteyttää Bettina Lindfors ELO-säätiöstä.

Vuoden Kokki 2020 palkitaan Suomen Messusäätiön myöntämällä 10 000 euron ja Vuoden Tarjoilija 2020 MaRa ry:n Henrik Bitten säätiön myöntämällä 10 000 euron apurahalla. Lisäksi voittajilla on edessään ikimuistoinen edustusvuosi moninaisine tehtävineen ravintola-alan edelläkävijöiden kanssa Suomessa.

Lue myös: Vuoden Kokki on valittu – ”Voittaja Mikko Kaukonen onnistui jokaisessa kilpailutehtävässä”

Finalistit

Vuoden Tarjoilija 2020 -semifinalistit:

Aartti Sannamari, Ravintola Kalatori, Rauma

Allikivi Egle, Share Company, Espoo

Angelov Christian, Finnjävel Salonki, Helsinki

Finni Joona, Ravintola Figaro, Jyväskylä

Hartman Freja, Nordic Pizza Company, Turku

Holmberg Jonas, Ravintola Kaskis ja Kakolan Ruusu, Turku

Hämäläinen Sebastian, Tallink Silja Oy, Helsinki

Hänninen Tiia, freelancer, Hämeenlinna

Kämppi Otto, Viking Line Gabriella, Helsinki

Kärki Anu, Armas Catering, Tampere

Nordlund Milla, Ravintola Kalatori, Rauma

Pajari Katariina, Gastro Bar Sesonki, Järvenpää

Pöyhtäri Minea, Santa’s Resort & Spa Hotel Sani, Kalajoki

Salonen Jeremias, Ravintola Kaskis, Turku

Söderback Pernilla, Restaurant HEJM, Vaasa

Tse Kelvin, Ravintola Pastis, Helsinki

 

Vuoden Kokki 2020 semifinalistit:

Hakamäki Sami, Restaurant HEJM, Vaasa

Harrivaara Simo, Ravintola Ventuno, Helsinki

Helenius Lari, Ravintola Olo, Helsinki

Hokkanen Teemu, Fazer Food Services/ UPM Pääkonttori, Helsinki

Kaihola Markus, Sahanlahti Resort, Puumala

Korhonen Ville, Ravintola Savoy, Helsinki

Kuivasniemi Tomi, Grill it/ Paja kongressi, Tampere

Mustonen Kim, Kuori Food and Wine, Turku

Pulkkinen Jarkko, Ravintola Finnjävel/ Salonki, Helsinki

Päivästö Kim, Ravintola Demo, Helsinki

Roiniola Matti, Ravintola Kakolanruusu, Turku

Selin Simon, Restaurant HEJM, Vaasa

Shiwan Kozeen, I AM, Helsinki

Suomalainen Niko, Ravintola Olo, Helsinki

Valkama Jesse, Ravintola Emo, Helsinki

Väärti Turo, Ravintola Juuri, Helsinki

Kommentoi Facebookissa