Vuoden myydyin puhelin oli OnePlus, Apple iPhone tai Honor – riippuu miltä operaattorilta kysytään

Suomalaiset ostivat viime vuonna puhelimia yhteensä jopa 2,3 miljoonaa kappaletta.

Suomalaiset ostivat viime vuonna puhelimia yhteensä jopa 2,3 miljoonaa kappaletta. (Kuva Fotolia)

Suomalaiset ostivat vuonna 2017 puhelimia selvästi edellisvuotta enemmän.

ÄLYPUHELIMET Operaattorit ovat julkistaneet viime vuoden myydyimmät puhelinmallinsa. Voittaja jää kuitenkin epäselväksi, sillä sekä Telia, Elisa että DNA ovat myyneet eniten eri puhelimia. Kaiken lisäksi kuluttajat suosivat eri puhelimia kuin yritysasiakkaat.

Telialla kolmen suuren älypuhelinvalmistajan kärki säilyi tasaisena viime vuonna. Samsung nousi laajan valikoimansa ansiosta myydyimmäksi valmistajaksi, mutta kaksi suosituinta mallia löytyivät taas Applelta.

– Suomalaiset ostivat viime vuonna puhelimia selvästi edellisvuotta enemmän, yhteensä jopa 2,3 miljoonaa, sanoo Telian laiteliiketoiminnasta vastaava johtaja Jussi Vuorinen.

Elisalla koko vuoden 2017 myydyin puhelin oli henkilöasiakkaissa OnePlus 5, yritysasiakkaissa Apple iPhone 7. OnePlus-laitteet pitävät kuluttajamyynnissä hallussaan kahta kärkipaikkaa, toiseksi sijoittuu OnePlus 3T. Listan kolmantena on Huawei Honor 8.

– Vuoden myydyimmissä puhelimissa kaikki merkittävät brändit ovat edustettuna listalla, sanoo Elisan henkilöasiakkaiden liiketoimintajohtaja Jan Virkki.

DNA:lla koko vuoden 2017 myyntitilastojen tähtiä ovat Huawei ja Samsung, mutta myös Applen uutuudet kiinnostavat kohderyhmäänsä tuttuun tapaan. Erityisen hienon vuoden teki Nokia, joka ponkaisi uudelleen mukaan peliin ja näyttää myös pysyvän myydyimpien puhelimien listalla.

– Nokia-puhelimet näyttävät ottaneen uudelleen paikkansa ostajien suosikkina, ja merkin suosio alkaa olla jo vakaa. On kiinnostava nähdä, mitä vuosi 2018 tuo tullessaan – ainekset ainakin ovat hyvät, DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko kertoo.

DNA:n verkossa vuoden lopussa olleista puhelimista jo kaksi puhelinta kolmesta oli 4G-laitteita. 4G-puhelimien osuus jatkaa kasvuaan vakaasti. Käyttöjärjestelmien puolella Android on kasvattanut osuuttaan tasaisesti DNA:n verkossa.

– Android-laitteita on verkossa käytössä olevista puhelimista jo yli puolet, Applen iOS-laitteita on vajaa viidesosa, ja Windows-puhelimet alkavat olemaan pikkuhiljaa häviämässä käytöstä, Aavikko toteaa.

Top 10 myydyimmät puhelimet kuluttajille

Elisan myydyimmät

1 OnePlus 5

2 OnePlus 3T

3 Huawei Honor 8

4 Apple iPhone SE

5 Samsung Galaxy J5 (2016)

6 Huawei Honor 7 Lite

7 Huawei P8 Lite

8 Huawei Honor 8 Lite

9 Apple iPhone 7

10 OnePlus 5T

 

Telian myydyimmät 

1 Apple iPhone 7 / 7 Plus

2 Apple iPhone SE

3 Huawei Honor 8

4 Huawei P8 Lite

5 Samsung Galaxy A3 2017

6 Samsung Galaxy J5 2016

7 Samsung Galaxy S8 / S8+

8 Samsung Galaxy A5 2017

9 Apple iPhone 6s

10 Samsung Galaxy S7

 

DNA:n myydyimmät

1 Huawei Honor 8

2 Apple iPhone 7

3 Samsung Galaxy J5 (2016)

4 Huawei Honor 7 Lite

5 Samsung Galaxy A3 (2017)

6 Huawei Honor 8 Lite

7 Huawei P8 Lite

8 Samsung Galaxy S7

9 Nokia 3310

10 Apple iPhone SE

Kommentoi Facebookissa