Vuoden retkikohde 2018 -yleisöäänestys on käynnissä – ehdotuksia tuli ennätysmäärä

Kevon kanjoni on yksi ehdokkaista Vuoden retkikohteeksi.

Kevon kanjoni on yksi ehdokkaista Vuoden retkikohteeksi. (Kuva Pasi Nivasalo)

Kilpailun tavoite on kannustaa retkeilemään ja liikkumaan luonnossa.

RETKEILY Vuoden retkikohde 2018 -kilpailun finaali on käynnissä, ja 5 000 euron palkinnosta kilpailee yhteensä kymmenen kohdetta. Viime vuoden teemana olivat historiakohteet, ja silloin tittelin voitti Punkaharju. Tämän vuoden kilpailun teemana ovat geologiset kohteet.

Vuoden retkikohde -finaalissa on mukana luontoretkeilyyn sopivia kohteita, joissa voi tutustua merkityltä reitiltä käsin alueella sijaitsevaan ainutlaatuiseen ja merkittävään luonnonmuodostelmaan, kuten harjuun, kanjoniin, putoukseen tai hiidenkirnuun.

Kilpailun ensimmäisessä vaiheessa kaikki retkeilystä ja luonnossa liikkumisesta innostuneet saivat lähettää ehdotuksia. Kilpailu on kasvattanut suosiotaan vuosi vuodelta, ja ehdotuksia tulikin ennätysmäärä: oman ehdotuksensa jätti yli 280 henkilöä, ja ehdotettuja kohteita oli noin 100. Retkeilyalan ammattilaisista koostuva raati valitsi ehdotuksista kymmenen finalistia. Raati huomioi valinnassa kohteen geologisten arvojen lisäksi muun muassa palveluita ja monipuolisuutta.

Kilpailun raatiin kuuluvat retkeilytoimittaja Mikko Lamminpää (raadin puheenjohtaja), viestintä- ja markkinointipäällikkö Panu Könönen (Suomen Latu ry), erikoissuunnittelija Tapani Mikkola (Metsähallitus, Luontopalvelut), vapaaehtoistyön koordinaattori Päivi Anttonen (Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry) ja päätoimittaja Petri Laine (RETKI – the Finnish Outdoor Magazine).

Vuoden retkikohde -kilpailu järjestetään nyt neljännentoista kerran. Kilpailulla pyritään edistämään retkeilyn ja retkeilykohteiden tunnettuutta sekä löytämään uusia, kiinnostavia kohteita. Suomen Messusäätiön palkintostipendi on tarkoitettu kohteen toiminnan kehittämiseen ja kävijöiden hyödyksi, esimerkiksi uuden nuotiopaikan rakentamiseen tai nettisivujen parantamiseen.

Vuoden retkikohde valitaan yleisöäänestyksellä osoitteessa www.goexpo.fi/vuodenretkikohde. Sivuilla on esittely jokaisesta finalistikohteesta sekä linkki äänestyslomakkeelle. Viimeinen äänestyspäivä on torstaina 15.2.2018 ja äänestystulos julkistetaan GoExpo-messujen avajaispäivänä 2.3.2018.

Kymmenen finalistia

Hepoköngäs

Isokuru, Pyhä-Luoston kansallispuisto

Julma-Ölkky, Hossan kansallispuisto

Jurmo, Saaristomeren kansallispuisto

Kevon kanjoni, Kevon luonnonpuisto

Kolin vaarat

Korouoman rotkolaakso

De Geer -moreenit, Merenkurkku

Rokuanvaara, Rokua Geopark

Yyteri

Kommentoi Facebookissa