Wimbledon oli suomalaisittain pettymys – laulukuoroon aikaisessa vaiheessa

Henri Kontisen pelit Wimbledonissa tulivat päätökseensä.

Henri Kontisen pelit Wimbledonissa tulivat päätökseensä. (Kuva AOP)

Henri Kontisen urakka Wimbledonissa päättyi puolivälieriin.

TENNIS Wimbledonin tennisturnauksessa suomalaispelaajien urakka tuli päätökseensä keskiviikkona. Henri Kontisen ja hänen nelinpeliparinsa John Peers joutuivat taipumaan Etelä-Afrikan Raven Klaasenin ja Uuden-Seelannin Michael Venusin käsittelyssä erin 2-3.

Kontinen ja Peers voittivat ottelun avauserän 6-4, mutta Klaasen ja Venus vastasivat toisessa erässä voittamalla sen 6-3. Kolmannen erän Kontinen ja Peers voittivat 6-4 ja hävisivät neljännen 3-6.

Ratkaisevan viidennen erän Klaasen–Venus voitti pelein 6-3. He mursivat kolmannen syöttövuoron ja karkasivat erässä jo ratkaisevasti 4-2-johtoon. Klaasen-Venus pitivät tämän jälkeen oman syöttönsä ja voittivat ottelun.

Kontisen urakka sekanelinpelissä Heather Watsonin kanssa päättyi jo viikonloppuna. He tipahtivat jatkossa toisella kierroksella.

Kontinen ja Watson voittivat sekanelinpelin turnauksen Wimbledonissa 2016. Nelinpelissä Kontinen on Peersin kanssa ollut parhaimmillaan välierissä.

Nuorten kaksinpelissä Otto Virtanen kärsi kyynärpäävammasta ja putosi heti ensimmäisellä kierroksella. Hän joutui pelaamaan puolikuntoisena ja syöttämään alakautta.

Kontinen ja Virtanen olivat tänä vuonna Wimbledonin ainoat suomalaispelaajat.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Wimbledonin tennisturnaus käyntiin – kaksi turnauksen suomalaisvoittajaa mukana

Kommentoi Facebookissa