Wimbledonin tennisturnaus käyntiin – kaksi turnauksen suomalaisvoittajaa mukana

Henri Kontinen osallistuu Wimbledonissa nelinpeliin sekä sekanelinpeliin

Henri Kontinen osallistuu Wimbledonissa nelinpeliin sekä sekanelinpeliin. (Kuva AOP)

Henri Kontinen ja Otto Virtanen ovat Wimbledonin tennisturnauksen mestarisuosikkeja.

TENNIS Tenniskesän kohokohtana pidetty Wimbledon starttasi maanantaina. Tänä vuonna turnauksessa nähdään tositoimissa kaksi suomalaispelaajaa, Henri Kontinen ja Otto Virtanen. Molemmat ovat juhlineet Wimbledonissa mestaruutta.

Kontinen, 29, osallistuu nelinpeliin John Peersin kanssa. Parivaljakko on lukeutunut useamman vuoden ajan nelinpelin eliittiin.

Kontisen ja Peersin ainoa Grand Slam -turnausvoitto on Australian avoimista vuodelta 2017. Ranskan avoimissa Kontinen ja Peers ovat yltäneet parhaimmillaan puolivälieriin ja Wimbledonissa sekä US Openissa välieriin. Lisäksi Kontinen ja Peers ovat voittaneet kaikkien parhaiden pelaajien ATP-finaaliturnauksen 2016 ja 2017.

Tämän kauden kahdessa aiemmassa Grand Slamissa suomalais-australialaiskaksikko on kirjauttanut finaalipaikan Australian avoimissa ja kolmannen kierroksen paikan Ranskan avoimissa. Toissa viikolla nurmikauden avauksessaan Kontinen ja Peers etenivät Queen’s Clubilla välieriin.

– Pidemmät pallorallit ovat aika harvinaisuuksia nurmella. Marginaalit pelillisesti pienenee ja omien syöttöjen pidon merkitys korostuu, koska murtoja on huomattavasti vaikeampi saada. Wimbledon poikkeaa matsien pituuden takia meidän kaikista muista vuoden kisoista, joten pitää jaksaa keskittyä paljon pidempään kuin muualla, ennakoi Kontinen Wimbledonia Tennisliiton haastattelussa.

Wimbledonissa Kontinen osallistuu myös sekanelinpeliin. Parikseen hän saa brittiläisen Heather Watsonin, jonka kanssa Kontinen juhli Wimbledonin voittoa 2016.

Otto Virtanen, 18, saavutti viime vuonna Wimbledonissa nuorten nelinpelimestaruuden. Samalla hänestä tuli viides suomalainen Grand Slam -turnausvoittaja.

Tänä vuonna Australian avoimissa Virtanen saavutti nuorten kaksinpelin puolivälieräpaikan, mutta Ranskan avoimissa taival päättyi jo avauskierroksille. Wimbledonista Virtanen hakee Ranskan pettymykselleen revanssia.

– Sulavasti sujui alustanvaihto ja nyt tuntuu hyvältä kentällä. Viime vuodesta jäi monia positiivisia asioita mieleen varsinkin taktiikan osalta. Olemme treenanneet hyökkäyspeliä ja lentolyöntien lisäämistä palloralleihin. Tarpeeksi rohkeasti lähden pelaamaan, koska ei sitä helppoa palloa nurmella montaa kertaa tule eteen, kertoi Virtanen.

Nuorten turnaus pelataan Wimbledonissa tapahtuman toisella viikolla.

Teksti Otto Palojärvi / Tennisliiton tiedote

Lue myös: Suomella kahden kullan sunnuntai – Mira Potkonen ei saanut otella

Kommentoi Facebookissa