WWF:n Earth Hour sammuttaa valot ilmaston puolesta – Punaiselta torilta presidentinlinnaan

Ruoka muodostaa noin viidesosan ihmisen ilmastovaikutuksista, ja Earth Hourin illallisen voi viettää myös kynttilänvalossa.

Ruoka muodostaa noin viidesosan ihmisen ilmastovaikutuksista, ja Earth Hourin illallisen voi viettää myös kynttilänvalossa. (Kuva Aki-Pekka Sinikoski/ WWF)

Tapahtumaan osallistuvat jo perinteisesti tunnetuimmat maamerkit ympäri maailmaa.

ILMASTONMUUTOS Maailman suurin ilmastotapahtuma, WWF:n Earth Hour, sammuttaa valot tänään lauantaina 24.3. ympäri maailmaa. Turhat valot sammuvat ilmaston puolesta kello 20.30–21.30 paikallista aikaa jo kahdettatoista kertaa.

WWF:n Earth Houriin osallistuvat jo perinteisesti tunnetuimmat maamerkit ympäri maailmaa. Valonsa sammuttavat esimerkiksi Sydneyn oopperatalo, Burj Khalifa -torni Dubaissa, Moskovan Kreml ja Punainen tori, Pietarinkirkko Vatikaanissa, Big Ben ja London Eye -maailmanpyörä Lontoossa, Ateenan Akropolis, Eiffel-torni, Egyptin pyramidit, Nelson Mandela -silta Johannesburgissa sekä Niagaran putoukset ja Empire State Building Yhdysvalloissa.

Suomessa valomerkin ilmaston puolesta näyttävät muun muassa Tampere-talo, Merikeskus Vellamo Kotkassa, Lappeenrannan vesitorni ja Lahden hyppyrimäet. Helsingissä valonsa sammuttavat esimerkiksi Tasavallan presidentin kanslia, Pasilan linkkitorni ja päärautatieaseman Kivimiehet. Lisäksi useat kotimaiset kaupungit, kuten Turku, Jyväskylä, Pori ja Kuopio, sammuttavat valoja julkisista rakennuksistaan tai valaistuista maamerkeistään.

– Ilmastonmuutos ei ole ainoastaan ympäristökysymys, vaan kysymys on ihmisten hyvinvoinnista ja taloudellisesta turvasta. Ilmastonmuutos on yhä suurempi uhka myös monimuotoiselle luonnolle, sanoo WWF Suomen pääsihteeri Liisa Rohweder.

Suomessa Earth Hourin aikaan kannustetaan tekemään ilmastotekoja omalla lautasellaan. Ruoka muodostaa noin viidesosan ihmisen ilmastovaikutuksista – saman verran kuin liikenne. Yhteensä noin 60 prosenttia ruoan ilmastovaikutuksista syntyy alkutuotannosta, ja selkeästi suurin osuus ilmastovaikutuksista liittyy eläinperäisen ruoan tuotantoon.

Tapahtumaan osallistuu myös satakunta ravintolaa. Kaikki Suomessa Earth Houriin ilmoittautuneet tahot löytyvät klikkaamalla tästä.

Kommentoi Facebookissa