Yhdeksän nuorta pääsee Apulannan oppiin

Toni Wirtanen ja Sipe Santapukki luotsaavat leirillä nuoria musiikintekijöitä.

Toni Wirtanen ja Sipe Santapukki luotsaavat leirillä nuoria musiikintekijöitä. (Kuva Veikkaus)

Biisileirin tarkoitus on auttaa lahjakkaita nuoria seuraavaan vaiheeseen.

MUSIIKKI Yhdeksän nuorta musiikintekijää on valittu Apulannan järjestämälle biisileirille. Mukaan haki yli 90 nuorta, joista Apulanta valitsi leirille kahdeksan osallistujaa. Lisäksi yksi osallistuja valittiin yleisöäänestyksessä, jossa suosikiksi nousi Pinja Pauliina.

Apulandiassa Lahdessa järjestettävä biisileiri on tarkoitettu erityisesti nuorille musiikintekijöille ja artisteille. Viikonlopun mittaisen leirin tarkoituksena on auttaa lahjakkaita muusikoita urallaan seuraavaan vaiheeseen.

– Kilpailuun osallistujat olivat häkellyttävän hyviä. Osan kohdalla tuntuu jopa siltä, että jos materiaalia vain riittää, niin nämä tyypit tulevat menemään pitkälle. Hienoa, että saimme mukaan näin lahjakkaita ja asiasta kiinnostuneita tyyppejä, kommentoi Apulanta-yhtyeen Toni Wirtanen.

Biisileirin aikana Apulannan Toni Wirtanen ja Sipe Santapukki sekä joukko vierailevia tähtiä avaavat oman laajan osaamisensa musiikin tekemisestä biisileirin osallistujille. Mukana nuoria sparraamassa ovat lahtelainen hip hop -artisti Brädi, laulaja Jannika B  sekä säveltäjä Samuli Sirviö. Biisileirille on valittu Iida Repo, Jarmo Saari, Heidi Anttila, Rita Behm, Emily Frost, Ella-Noora Kouhia, Henri Kaisla, Sini Hynynen sekä Pinja Pauliina.

Nuorten biisileiri on osa Veikkauksen ja Apulannan välistä laajaa yhteistyötä, joka palkittiin juuri vuoden 2016 sponsorointitekona. Kaikkiaan kotimaiselle musiikille ohjautuu vuosittain yli 50 miljoona euroa ja nuorisotyölle yli 50 miljoona euroa opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämiä veikkausvoittovaroja.

Ruohonjuuritason toiminnan lisäksi tuotosta jaetaan Music Finlandin kautta muun muassa julkaisukiertue- ja showcase-tukia, jotka ovat avanneet suomalaisbändeille ovia uusille markkinoille maailmalla.

Biisileiri järjestetään 10.–11.12.2016 Lahden Hennalassa sijaitsevassa Apulandiassa. Kahden päivän opetusohjelma pitää sisällään biisinkirjoitusta pienryhmissä, musiikkialaa käsitteleviä luentoja ja yksilöllistä sparrausta.

Kommentoi Facebookissa