Yhdysvallat rökitti Naisleijonat – Pasi Mustoselta rehellistä tekstiä tappion syistä

Pasi Mustonen toimi Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueen päävalmentajana Pekingin olympialaisiin saakka. (Kuva Tiina Puputti/ Jääkiekkoliitto)

Yhdysvallat voitti Naisleijonat maalein 5-2. Päävalmentaja Pasi Mustonen ei kommentoinut maalivahtipeliä.

JÄÄKIEKKO Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue aloitti olympiaturnauksen Pekingissä tappiolla. Hallitseva olympiavoittaja Yhdysvallat oli parempi maalein 5-2.

Ottelu ratkesi käytännössä jo ensimmäisessä erässä, jossa Yhdysvallat siirtyi 2-0 -johtoon. Toisen erän jälkeen peli oli 4-0 Naisleijonien oltua täysin purjeissa. Susanna Tapani kaunisteli kahdella maalillaan vielä Suomen tappiolukemia kolmannessa erässä.

– Jenkit oli parempi. Siitä nyt ei ole epäilystäkään. Ihan all right eka erä. Suski (Tapani) onnistui tyhjästä vetämään ohi. Harmitti, että oltiin kahden maalin tappioasemassa, kommentoi Suomen päävalmentaja Pasi Mustonen.

– Toisessa erässä ei ollut pienintäkään palaa. Vanha tuttu ongelma. Meillä on siihen ratkaisu, jota ei pystytä toteuttamaan. Riistoon pitäisi pystyä ensimmäisen 15 sekunnin aikana ennen kuin maitohapot rupeaa palaan. Jos et pysty siihen noita vastaan, niin se on menoa. Vastustaja on pirun hyvä pitämään kiekkoa ja taas tuli noutaja. Peli ratkesi siihen, Mustonen jatkoi.

Naisleijonat pelasi tämän vuoden puolella vain yhden harjoitusottelun ennen olympialaisia kaadettuaan Kiinan 3-1 viime sunnuntaina.

Mustonen painottaa, että alkusarja onkin valmistautumista pudotuspeleihin.

– Seuraavaksi vastaan tulee Kanada. Vähän samanlaista myllytystä kakkoserässä. Pitää uskaltaa päästä siihen väliin ja pystyä pienillä avaamaan taakse ja pääsemään siihen väliin. Muutamia hyviä esimerkkiä oli, mutta se on hiton hankalaa, kun kaveri on parempi.

– Valtava aika, kun ei ole pelattu, niin toi vääntö oli ihan loistava vääntö ajatellen turnausta. Eihän tässä ole mistään muusta kyse kuin peleistä viisi, kuusi, seitsemän. Täähän on siihen saakka pelkkää valmistautumista, Mustonen jatkoi.

Mustonen korostaa, että naisten jääkiekon taso on kehittynyt valtavasti.

– Kovaa vääntöä oli kulmissa. Naislätkä on mennyt eteenpäin. Tää on parasta mahdollista valmistautumista pudotuspeleihin.

Yhdysvallat on valmistautunut kauden aikana joukkueena ammattimaisesti. Se tietysti näkyi ottelussa ja tasoero oli Suomeen verrattuna suurempi kuin elokuussa MM-kisoissa Calgaryssa.

– Ylivoima on mennyt heillä eteenpäin. He ovat valmiita ja terävämpiä, mutta niin mekin ollaan valmiimpia kuin elokuussa, Mustonen totesi.

Naisleijonat joutui kohun keskelle, kun maalivahti Noora Räty ei kelvannut Mustosen olympiajoukkueeseen. Mustosen mukaan moinen ei ole vaikuttanut joukkueeseen.

– Mun mielestäni jäällä näkyy hyvähenkinen ja tsemppaava joukkue. Hyvä fiilis tuolla kopissa on. Ei se vaikuttanut. Taisteleva joukkue on jäällä.

Anni Keisala päästi USA-ottelussa muutaman helpon maalin. Keisala itse oli hieman pettynyt esitykseensä.

– Mä en kommentoi yksittäisiä pelaajia sen enempää, Mustonen sanoi Keisalasta.

Rädyn tilannettakaan Mustonen ei kommentoinut.

– Mä kommentoin vain täällä olevia pelaajia.

Teksti Otto Palojärvi, Peking

Lue myös: Leijonissa koronatartunta – olympiajoukkueeseen muutoksia

Kommentoi Facebookissa