Yhdysvaltain uusi presidentti Joe Biden vannoi virkavalansa – ”Aion koko sielullani yhdistää Amerikan”

Virkavalansa vannonut Joe Biden on Yhdysvaltain historian 46. presidentti.

Virkavalansa vannonut Joe Biden on Yhdysvaltain historian 46. presidentti. (Kuva AOP)

Joe Biden lupasi myös välittömästi alkaa toimet kriisien ratkaisemiseksi.

PRESIDENTTI Yhdysvallat on saanut uuden presidentin, kun Joseph Robinette Biden Jr. vannoi virkavalansa maan pääkaupungissa Washingtonissa. Joe Biden on Yhdysvaltain historian 46. presidentti ja 78-vuotiaana vanhin virkaan astunut. Ennen Bidenia virkavalan vannoi hänen varapresidenttinsä Kamala Harris.

Biden vannoi valansa käsi 127 vuotta vanhan perheraamatun päällä. Väistyneen presidentin Donald Trumpin loppua kohden yhä kaoottisemmaksi käyneen virkakauden jälkeen Biden vetosi puheessaan rauhan ja yhtenäisyyden puolesta.

– Aion koko sielullani yhdistää Amerikan ja tuoda ihmiset jälleen yhteen, Biden lupasi.

– Johdamme paitsi voimamme myös esimerkkimme avulla. Olemme vahva ja luotettava kumppani rauhan, edistyksen ja turvallisuuden hyväksi, Biden suuntasi sanansa myös kansainväliselle yhteisölle.

Trump tuli kuuluisaksi Twitter-viesteistään, ja hänen tilinsä suljettiin eri sosiaalisen median alustoilla. Joe Biden ehti jo lähettää ensimmäisen oman Twitter-viestinsä Yhdysvaltain presidenttinä. Hän totesi, että aikaa ei ole hukattavana, kun kriisit täytyy voittaa.

“There is no time to waste when it comes to tackling the crises we face. That’s why today, I am heading to the Oval Office to get right to work delivering bold action and immediate relief for American families.”

Biden kertoi myös suuntaavansa Valkoiseen taloon presidentin työhuoneeseen ja aloittavansa välittömät ja rohkeat toimet auttaakseen amerikkalaisia perheitä.

Virkaanastujaiset järjestettiin tiukkojen turvatoimien valvonnassa ja vain rajatulle kutsuvierasjoukolle. Trump ei ollut läsnä virkaanastujaisissa, hän oli matkannut jo aikaisemmin Floridaan. Varapresidentti Mike Pence sen sijaan oli paikalla.

Virkaanastujaiset jatkuvat juhlilla, joilla esiintyvät monet maailmantähdet ja ne juontaa näyttelijä Tom Hanks.

Lue myös: Donald Trump piti jäähyväispuheensa – ”Tulin Washingtoniin ainoana todellisena ulkopuolisena”

Kommentoi Facebookissa