Ykkösvaraus Juuso Välimäki vaihtoi seuraa – NHL-ura sai viimein nostetta

Juuso Välimäen NHL-ura on saanut nostetta Arizona Coyotesissa. (Kuva AOP)

Ykkösvaraukset Juuso Välimäki, Rasmus Kupari ja Kaapo Kakko pelaavat NHL:ssä nyt lupaavasti.

JÄÄKIEKKO Calgary Flamesin vuoden 2017 ykkösvaraus, puolustaja Juuso Välimäki, lukeutui viime kaudella niihin suomalaiskiekkoilijoihin, joita pidettiin niin sanottuina menetettyinä lupauksina. Välimäki ei mahtunut Flamesin kokoonpanoon.

Kauden päätyttyä Välimäki kaupattiin Calgarysta huonompaan seuraan Arizona Coyotesiin. Siellä hän on saanut paljon vastuuta ja tulokset ovat olleet yksilötasolla lupaavia, vaikka Coyotes lukeutuukin NHL:n kellariosaston joukkueisiin.

Lauantaina Juuso Välimäki merkkautti peräti neljä syöttöpistettä, kun Arizona hävisi St. Louisille jatkoajan jälkeen 5-6. Kyseessä oli samalla Välimäen NHL-uran ensimmäinen ottelu, jossa hän saalisti useamman kuin yhden tehopisteen yhdessä ottelussa.

Vuosina 2018-2022 Välimäki pelasi Calgaryssa 82 NHL:n runkosarjaottelua. Niissä hänen tehopisteensä olivat 3+13=16.

Tällä kaudella Välimäki on pelannut Arizonassa 49 ottelua. Hänen tehopisteensä ovat 2+16=18.

Arizona Coyotes on koko NHL:ssä neljänneksi viimeisenä. Seura ei tule pääsemään pudotuspeleihin.

Välimäki on varmasti kiinnostunut mahdollisuudesta pelata kevään MM-kisoissa kotikisoissa Tampereella. Automaattista kisapaikkaa hän tuskin saa, mutta Leijonien harjoitusleirille hänet varmasti otetaan näyttöjä antamaan.

Välimäen ohella NHL:n suomalaisista ykkösvarauksista läpimurtoaan on ollut tällä kaudella tekemässä Los Angeles Kingsin hyökkääjä Rasmus Kupari. Lauantaina Kupari oli vahvassa iskussa, kun hän syötti kaksi maalia Los Angelesin voittaessa Pittsburghin tennislukemin 6-0.

Kupari, jonka Los Angeles varasi ykköskierroksella 2018, pelaa Kingsissä nyt kolmatta kauttaan. Hän on tällä kaudella pelannut 38 NHL-ottelua tehopisteiden ollessa 3+6=9.

Los Angeles taistelee tiukasti pudotuspelipaikasta. Kuparilla onkin tänä keväänä loistava näytönpaikka.

Carolina Hurricansin Teuvo Teräväinen ja Jesperi Kotkaniemi onnistuivat maalinteossa New York Rangersia vastaan, mutta se ei riittänyt, kun Rangers haki vakuuttavan 6-2-voiton. Rangersin 2019 ykkösvaraus Kaapo Kakko onnistui jälleen maalinteossa.

Kakko on tällä kaudella pelannut 53 ottelua, joissa on kerännyt tehopisteet 11+17=28. Hän on jo rikkonut NHL:n yhden kauden piste-ennätyksensä.

Rangers on vahvasti etenemässä pudotuspeleihin. Niistä Rangers voisi jäädä rannalle vain täydellisellä romahduksella.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Leijonat antoi rajun selkäsaunan Tshekille

Kommentoi Facebookissa