Kalle Rovanperä ei yltänyt Ruotsissa edes podiumille

Ruotsin MM-rallin nelostila oli Kalle Rovanperälle iso pettymys. (Kuva Toyota Gazoo Racing)

Ott Tänak ajoi Ruotsin rallin voittoon. Kalle Rovanperä jäi neljänneksi.

RALLI Ott Tänak ajoi Ruotsin rallin voittoon ja nappasi ensimmäisen voittonsa M-Sportin Fordilla kanssa sen jälkeen, kun hän liittyi talliin uudelleen. Voitto oli samalla Fordille ensimmäinen vuoden tauon jälkeen.

M-Sport on leikannut toimintaansa täksi vuodeksi, joten siinä mielessä Tänakin voittoa voidaan pitää pienoisena yllätyksenä.

– Tämä luonnollisesti merkitsee paljon minulle, tulla uuteen autoon ja onnistua näille kavereille (M-Sport). Tämä oli heiltä iso ponnistus taistelussa isompia valmistajia vastaan, Tänak totesi voittonsa jälkeen WRC:n mukaan.

Suorapuheisena kaverina tunnettu Tänak kritisoi Fordin autoa Monte Carlo -rallin jälkeen. Nyt oli aivan toinen ääni kellossa.

– Olen varma, että he ovat saaneet minulta aika paljon stressiä, mutta niin kauan kuin se tuottaa tulosta, niin me kaikki voitamme. On hienoa olla osana tätä tiimiä, Tänak sanoi.

Hyundai nappasi Ruotsin rallin kaksi muuta palkintosijaa. Toiseksi ajoi Craig Breen ja kolmanneksi Thierry Neuville.

Maailmanmestaruutta puolustava Toyotan Kalle Rovanperä jäi kilpailussa neljänneksi. Hän menetti perjantaina aikaa jouduttuaan ensimmäisenä reitille auraajaksi. Lauantaina Toyota menetti mahdollisuuksiaan puolestaan väärien rengasvalintojen takia.

– Tämä oli sellainen kilpailu, mistä toivoimme saavamme enemmän, sillä se on ollut meille aiemmin niin hyvä. Kärsimme hieman ensimmäisenä päivänä, koska olosuhteet eivät olleet ihanteelliset meille lähtöpaikan suhteen ja takana tulleet kaverit pystyivät hyökkäämään ja kasvattamaan eroa, kommentoi Toyotan tallipomo Jari-Matti Latvala tallinsa tiedotteessa.

Latvala ei silti ollut huolissaan.

– Vauhdin suhteen näimme kuitenkin positiivisia merkkejä. Palaset eivät vain loksahtaneet paikoilleen meille, Latvala harmitteli.

Rovanperä olisi voinut ottaa Power Stagen ylimääräisillä pisteillä MM-sarjan kärkipaikan, mutta sitä hän ei halunnut tehdä. MM-sarjan kärkipaikka olisi tiennyt Rovanperälle auraajan asemaa myös seuraavassa MM-osakilpailussa Meksikossa.

Ruotsin rallin voitollaan Tänak otti johdon MM-sarjassa. Hän johtaa toisena olevaa Rovanperää kolmen pisteen erolla.

Meksikon MM-ralli ajetaan 16.-19. maaliskuuta. Edellisen kerran Meksikossa ajettiin maaliskuussa 2020 juuri ennen koronapandemian leviämistä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Valtteri Bottaksen auton väritys muuttui – tason nostosta ei takeita

Kommentoi Facebookissa