Valtteri Bottaksen auton väritys muuttui – tason nostosta ei takeita

Valtteri Bottaksen kauden 2023 F1-auto näyttää tältä. (Kuva Sauber Alfa Romeo)

Valtteri Bottas uhkuu voitontahtoa, mutta Alfa Romeo -tallissa menestysmahdollisuudet ovat rajalliset.

FORMULA 1 Valtteri Bottaksen F1-työnantaja Alfa Romeo -talli julkisti kauden 2023 C43-nimisen autonsa värityksen tiistaina. C43:n väritys poikkeaa viime kauden Alfa Romeosta huomattavasti.

Autossa aiemmin olleesta valkoisesta väristä on luovuttu kokonaan. Ajokin värit ovat nyt punainen ja musta.

– Pidän todellakin uudesta värityksestä. Se on mielestäni upea, Bottas kommentoi esittelyn yhteydessä.

Bottas pääsee testaamaan uutta autoaan ensi kertaa Bahrainissa 23.-25. helmikuuta ajettavissa testeissä. Silloin saadaan suuntaa siitä, onko tallin suoritustaso noussut viime kaudesta.

Bottas kilpaili 2017-2021 Mercedes-tallissa voittaen kymmenen kisaa ja sijoittuen kahdesti MM-hopealle. Alfa Romeolla viime kaudella hän joutuu tyytymään heikompiin tuloksiin. Parhaimmillaan hän oli 2022 viides Miamin osakilpailussa ja sijoittui MM-loppupisteissä kymmenenneksi.

– Se oli mielenkiintoinen ensimmäinen kausi tiimini kanssa. Edistyimme melko vakaasti ja nyt on vain yksi suunta, joka on ylöspäin, korkeammalle ja parempaan. Töitä on vielä paljon tehtävänä ja meillä on parannettavaa, mutta olen varma, että meillä on mahdollisuudet tavoitella vieläkin parempia tuloksia tänä vuonna. Olen virtaa täynnä ja innokas aloittamaan uuden kauden, Bottas ilmoitti.

Bottaksen alkukausi 2022 ylitti kyllä kaikki odotukset, mutta kauden edetessä Alfa Romeo jäi autonkehityksessä muista kuitenkin jälkeen. Tästä kertoo karu fakta, että kauden 13 viimeisessä kilpailussa hän saavutti vain kaksi pistesijaa oltuaan Meksikossa kymmenes ja Brasiliassa yhdeksäs.

Bottaksen vahva alkukausi piti Alfa Romeon valmistajien pisteissä kuitenkin kuudentena. Se takasi tiimille useita miljoonia euroja suuremmat bonustulot, kuin etukäteen odotettiin.

Budjettinsa osalta Alfa Romeo on silti F1-sarjan tyvipäässä. Kuutostila kaudella 2023 olisi tallilta jo loistava tulos.

Sveitsiläisyhtiö Sauberin pyörittämä talli kilpailee Alfa Romeo-nimellä 2023 viimeistä kertaa. Volkswagen-konserniin kuuluva saksalainen autojätti Audi on jo ostanut osuuden tallista ja vähitellen Sauber tulee muuttumaan Audin tehdastalliksi. Moottorinsa Sauber saa Audilta kaudesta 2026 lähtien.

Bottas on ilmoittanut, että hänen sopimuksensa Alfa Romeon kanssa olisi voimassa kauden 2024 loppuun. Sen jälkeen hänen jatkonsa F1-sarjassa on auki.

Bottaksen tallikaverina kaudella 2023 jatkaa kiinalainen Zhou Guanyu. Kaudella 2022 Bottas keräsi 49 ja ensimmäisen F1-kautensa ajanut Zhou kuusi pistettä. Ero oli iso.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Suomen hiihtäjät valittu Planican MM-kisoihin

Kommentoi Facebookissa