Lukko jyrää kohti runkosarjavoittoa – HIFK sivusi seuraennätystään

Rauman Lukko voitti 2021 jääkiekon Suomen mestaruuden. (Kuva Liiga)

Lukko johtaa SM-liigaa 11 turvin otettuaan kolmannen perättäisen voittonsa. HIFK kasvatti pisteputkessaan seuraennätystään.

JÄÄKIEKKO SM-liigan runkosarjan voittoa kohti matkaava Rauman Lukko nappasi keskiviikkona jo kolmannen perättäisen voittonsa. Se kaatoi KooKoon maalein 3-1.

Lukon Josh Kestner sai heti ottelun alussa 2+2-minuuttisen korkeasta mailasta ja Lukon peli hieman sekosi.

– Vähän vaikea alku, heti neljä minuuttia jäähyä siihen. Vähän rupesin haistelemaan, että nyt meillä ei ole hommat ihan jiirissä. Siellä oli useampi kaveri, joka ei syystä tai toisesta saanut itsestään parasta irti. Siinä oli ensimmäisessä erässä sellainen pätkä, että pystyimme pitämään kiekkoa hyökkäysalueella, mutta ei laukauksen laukausta. Eli vähän semmoinen, että käytettiin sitä aikaa ja tilaa väärin ja jäimme kehälle, Lukon päävalmentaja Marko Virtanen kummasteli.

Lukko pystyi parantamaan ja se riitti voittoon, mutta kärkijoukkueen tasolla Lukko ei keskiviikkona ollut.

– Siitä haistelin, että tulee kyllä vaikea ilta ja niinhän siitä tulikin. KooKoo laittoi kyllä meidät tiukille, eikä ollut meidän paras päivä. Hienoa, että saatiin kolme pistettä matkaan, mutta siinäpä ne tänään olikin, Virtanen tuskaili.

HIFK on käsittämättömässä iskussa SM-liigassa. Keskiviikkona se sivusi jo seuraennätystään kaadettuaan HPK:n 3-2-lukemin voittomaalikilpailun päätteeksi. HIFK:n pisteputki venyi jo 16 ottelun mittaiseksi, mikä sivuaa seuraennätystä.

HIFK kohtaa seuraavaksi KalPan perjantaina Kuopiossa. Siellä HIFK:lla on mahdollisuus rikkoa seuraennätys.

Tappara on kärsinyt loukkaantumisista ja sairastumisista, mutta keskiviikon Liiga-kierroksella se palasi näyttävästi voittokantaan. Tappara katkaisi keskiviikkona kahden tappion putkensa ja murjoi Porin Ässät 6-2-lukemin.

Tapparan tuore hankinta ja viime Liiga-kauden pörssivoittaja Anton Levtchi näytti ottelussa mahtinsa. Hän tykitti hurjat tehot 2+2.

Tappara jatkaa sarjassa toisena. Ässät on yhdeksäntenä.

Mikkelin Jukurit otti keskiviikkona SM-liigassa todella arvokkaan voiton, kun se yllätti TPS:n 4-3-jatkoaikavoitolla. Joni Jurmo nousi Jukureiden sankariksi. Hän teki voittomaalin, kun jatkoaikaa oli pelattu vain 1.23.

Jukurit nousi 64 pisteeseen ja jatkaa sijalla 11. Sen pitää kerätä nyt pisteitä, mikäli se aikoo jatkaa vielä kauttaan pudotuspeleissä.

TPS:lle tappio oli paha, sillä turkulaiset mielivät kuuden parhaan joukkoon ja suoraan pudotuspelipaikkaan kiinni. TPS on nyt seitsemäntenä ja vain kahden pisteen päässä suorasta pudotuspelipaikasta, mutta kaksi ottelua vähemmän pelannut HIFK vaanii jo kahden pisteen päässä.

Jumbopään taistelussa JYP iloitteli SaiPan 5-4-lukemin nurin ja piti toiveet pudotuspelipaikasta vielä elossa. JYPillä on nyt 58 pistettä, mutta matkaa pudotuspelipaikkaan jo 10 pistettä. SaiPa jatkaa tukevasti viimeisenä.

Kuopiossa Ilves katkaisi pitkän tappioputkensa, kun se kaatoi KalPan 4-3. Henrik Haapala upotti KalPan lähes yksin, sillä hän teki tehot 2+2. Kokenut Petri Kontiola säesti tehoilla 1+2. Ilves on sarjassa kolmantena ja KalPa kuudentena.

Oulussa Kärpät palasi yhden tappion jälkeen voittokantaan, kun se kaatoi Vaasan Sportin 3-2. Kärpät on sarjassa viidentenä ja Sport sijalla 13. Vaasalaistenkin saumat pudotuspeleihin ovat enää ohuet.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: Suomen hiihtäjät valittu Planican MM-kisoihin

Kommentoi Facebookissa