Yllättävä ulostulo – Venäjän NHL-tähti kritisoi rajusti Vladimir Putinia

NHL-tähti Artemi Panarin oli ennen Vladimir Putinin kannattaja. Nyt hän antaa Putinille rajua julkista kritiikkiä.

NHL-tähti Artemi Panarin oli ennen Vladimir Putinin kannattaja. Nyt hän antaa Putinille rajua julkista kritiikkiä. (Kuva AOP)

Vladimir Putin sai rankkaa julkista ryöpytystä NHL-kiekkoilija Artemi Panarinilta.

JÄÄKIEKKO NHL-tähti Artemi Panarin on tehnyt harvinaisen jyrkän ulostulon liittyen maansa presidenttiin, Vladimir Putiniin.

Tavallisesti venäläiset urheilijat tukevat avoimesti Putinia tai eivät ainakaan ääneen esitä hänestä kritiikkiä. Moni Venäjän urheilun supertähti on liittänyt Putiniin suoranaista henkilöpalvontaa.

Kesällä vapaana agenttina New York Rangersiin siirtynyt Artemi Panarin on tehnyt kuitenkin poikkeuksen. Hän kritisoi maansa vallankahvassa olevaa Putinia harvinaisen suorasanaisesti Vsemu Golovin -nimeä kantavalla Youtube-kanavalla.

– Montako miljoonaa ihmistä Venäjällä asuu? Ei ole kahta kysymystäkään siitä, etteikö jostain löytyisi parempaa presidenttiä, Panarin tykitti.

– Venäjän hallitus ei aina toimi oikein. Journalistit ja sananvapaus ovat olemassa siksi, että asioiden toinenkin puoli voitaisiin nähdä, Panarin jatkoi.

Venäjä on hyvin eriarvoinen maa. Maassa on paljon upporikkaita, mutta myös paljon myös täysin rutiköyhiä ihmisiä.

– Haluan kaiken muuttuvan. Ihmisten pitää voida tehdä töitä ja heillä pitää olla varaa terveydenhuoltoon ja ihan tavalliseen elämään, Panarin laukoi.

Panarin paljasti olleensa aiemmin Putinin kannattaja. Vuodet Pohjois-Amerikassa ovat muuttaneet hänen ajatteluaan.

– Olen nähnyt, miten asiat toimivat ulkopuolella. Haluan, että ihmiset voivat sanoa ääneen sen, mitä he todella ajattelevat, Panarin ilmoitti.

Neuvostoliiton hajoamisprosessi alkoi 1980-luvun lopulla. Tuolloin maan jääkiekkotähdet myös rupesivat kritisoimaan avoimesti maansa tilaa.

Putinin hallinto on panostanut Venäjän jääkiekkoon valtavia rahasummia ja elvytti lajin suuruuden 2000-luvun lopulla muun muasssa KHL-liigalla. Jääkiekko on ollut osana Putinin politiikkaa, joten Panarinin ulostulo onkin merkittävä poliittinen sivallus Putinia ja hänen lähipiiriään kohtaan.

Teksti Ville Hirvonen ja Otto Palojärvi

Lue myös: Jokereilta yllättävä ilmoitus – valmentajalle jatkosopimus jo ennen kauden alkua

Kommentoi Facebookissa