Jokereilta yllättävä ilmoitus – valmentajalle jatkosopimus jo ennen kauden alkua

Lauri Marjamäki jatkaa Jokereiden päävalmentajana ja Jari Kurri seurajohtajana

Lauri Marjamäki jatkaa Jokereiden päävalmentajana ja Jari Kurri seurajohtajana. (Kuva Jokerit)

Jokereiden nykyinen osallistumissopimus KHL:ään päättyy vuonna 2022 eli samaan aikaan kuin Marjamäen sopimus

JÄÄKIEKKO Jokerit tiedotti tiistaina Lauri Marjamäen jatkavan seuran päävalmentajana vuoteen 2022 saakka. Marjamäen aiempi sopimus olisi päättynyt ensi keväänä, mutta seura päätti jatkaa yhteistyötä vielä kahden kauden ajan.

– Jatkuvuus ja pitkäjänteisyys sekä vahva suomalaisosaaminen ovat Jokereille tärkeitä arvoja ja iso osa strategiaamme. Suomalaisuus näkyy entistä vahvemmin nyt myös pelaajistossamme ja meillä on vahva luotto Marjamäen sekä koko valmennustiimin osaamiseen tuleville vuosille.
He saivat tärkeää oppia viime kaudesta ja pystyvät sen pohjalta kehittämään pelaamistamme oikeaan suuntaan, sanoo Jokereiden puheenjohtaja ja GM Jari Kurri seuran tiedotteessa.

Marjamäki aloitti Jokereissa vuosi sitten. Seuran tie päättyi ensimmäisellä pudotuspelikierroksella, kun Moskovan Dynamo osoittautui liian kovaksi vastustajaksi.

Marjamäen ensimmäinen kausi Jokereissa ei ollut kovin onnistunut, mutta seuraorganisaatiossa hän sai luottoa. Paineita tulevalla kaudella lienee pitkästä sopimuksesta huolimatta varmasti. Pelaahan Jokerit ensi kaudella nimekkäämmällä joukkueella kuin viime kaudella.

– Olen viihtynyt Jokereissa hyvin ja toiminnastamme jäi ensimmäisen vuoden aikana todella positiivinen kuva. Organisaatio on työympäristönä erittäin hyvä ja seurana saamme edustaa Suomea Helsingistä käsin näinkin kovassa sarjassa, Marjamäki kertoo.

Marjamäki voitti Kärppien päävalmentajana Suomen mestaruuden 2014 ja 2015. Vuosina 2016-2018 hän toimi Suomen A-maajoukkueen päävalmentajana, mutta menestys alitti odotukset.

Marjamäen komennossa Leijonat ei neljässä arvoturnauksessa saavuttanut yhtään mitalia. Marjamäestä tuli Leijonia vuosina 1986-1987 valmentaneen Rauno Korven jälkeen ensimmäinen päävalmentaja, jonka komennossa Leijonat jäi mitaleitta.

Jokereiden nykyinen osallistumissopimus KHL:ään päättyy vuonna 2022 eli samaan aikaan kuin Marjamäen sopimus. Seuran omistuksessa tapahtui hiljattain muutoksia, kun Kurrista tuli pääomistaja ja Norilsk Nickel Harjavalta Oy:stä vähemmistösosakas. Käytännössä Jokerit pyörii täysin venäläisrahan turvin.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Jokereiden otteluohjelma valmis – loppuuko yleisökato?

Kommentoi Facebookissa