Jokereiden otteluohjelma valmis – loppuuko yleisökato?

Lauri Marjamäki jatkaa Jokereiden päävalmentajana ja Jari Kurri seurajohtajana

Lauri Marjamäki jatkaa Jokereiden päävalmentajana ja Jari Kurri seurajohtajana. (Kuva Jokerit)

Jokereilla on syyskuussa alkavalla KHL-kaudella enemmän kotipelejä perjantaina ja lauantaina.

JÄÄKIEKKO KHL-liiga on julkistanut kauden 2019-20 otteluohjelmansa. Jokereiden osalta runkosarja alkaa 3. syyskuuta ja päättyy 27. helmikuuta. Pudotuspelit alkavat KHL:ssä maaliskuussa.

Viime kaudella Jokereiden peleissä oli yleisökatoa, vaikka Jokerit veti kotipeleihinsä toki selvästi enemmän väkeä kuin jääkiekon SM-liigan joukkueet. Nyt yleisömäärien toivotaan nousevan. Jokereille toivoa tuo, että kotiotteluita joukkueella on enemmän perjantaisin ja lauantaisin, jolloin väkeä käy jääkiekkopeleissä tavallisesti enemmän.

Runkosarja käsittää 62 ottelukierrosta. Jokerit pelaa Hartwall-areenallaan 29 kotiottelua. Tammikuussa Jokerit pelaa kaksi kotiotteluaan Tallinnan Tondiraba-areenalla Severstal Tsherepovetsia vastaan.

KHL:ssä on alkavalla kaudella mukana vain 24 joukkuetta. Slovakialainen Slovan Bratislava ei pystynyt jatkamaan toimintaansa KHL:ssä, eikä uutta joukkuetta otettu tilalle.

Jokerit vaihtoi toukokuussa omistajaa Hjallis Harkimon luovuttua pääomistajuudesta. Jari Kurri osti Jokereista ensin 100 prosenttia, mutta myi vähemmistösosuuden Norilsk Nickel Harjavalta Oy:lle.

Jokerit pyörii jatkossakin venäläisrahoituksen turvin. Suomalaisella rahalla KHL-toimintaa ei toistaiseksi ole ollut mahdollisuutta pyörittää voitollisesti.

Joukkueena Jokerit kuitenkin suomalaistuu. Uusia mielenkiintoisia pelaajavahvistuksia Jokereissa ovat Antti Niemi, Veli-Matti Savinainen ja Petri Kontiola. Leijonien MM-kultasankari Marko ”Mörkö” Anttila jatkaa hänkin Jokereissa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Suomalaisten päättelykyky aliarvioitiin – Jokerit voi syyttää mediakohusta vain itseään

Kommentoi Facebookissa