Yllätys Veikkausliigassa – HJK kuroi kiinni KuPSin etumatkaa

Kuva Veikkausliiga/ Risto Oksanen

Europeleissä jatkoon edennyt Veikkausliigan kärkijoukkue KuPS koki yllätystappion hävittyään sunnuntaina Hakalle maalein 1-2.

JALKAPALLO Veikkausliigan mestaruustaisto kiristyi viikonloppuna, kun kärkijoukkue KuPS koki sunnuntaina yllätystappion. KuPS hävisi sunnuntaina Valkeakoskella Hakalle maalein 1-2.

HJK oli lauantaina voittanut IFK Mariehamnin 1-0. KuPS ja HJK ovat nyt tasapisteissä KuPSin ollessa edellä paremman maalieronsa turvin.

KuPS on pelannut yhden ottelun HJK:ta vähemmän, joten vielä HJK ei käytännössä ole kuopiolaisten kanssa tasoissa. Joka tapauksessa Haka auttoi tuskaisaa kautta pelannutta HJK:ta paljon.

KuPSin tappioon sunnuntaina vaikutti kova otteluruuhkakin. Torstaina joukkue oli voittanut Moldovassa FC Milsamin 4-1 ja edennyt Konferenssiliigan karsinnoissa kolmannelle kierrokselle. Pitkä Moldovan matka varmasti rasitti KuPSia.

KuPSin ja HJK:n ohella mestaruudesta taistelee tiukasti FC Honka. Espoolaisjoukkue murskasi lauantaina VPS:n 4-0 ja on enää kolmen pisteen päässä KuPSista. Honka ja KuPS ovat pelanneet yhtä monta ottelua.

Haka nousi KuPS-voittonsa myötä sarjassa neljänneksi. Viidentenä oleva toinen yllättäjäjoukkue AC Oulu hävisi sunnuntaina Seinäjoella SJK:lle maalein 2-3.

Veikkausliigan runkosarja käsittää 22 kierrosta, minkä jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan loppusarjaan. KuPS ja Honka ovat pelanneet 16 ja HJK 17 ottelua. Runkosarja päättyy 10. syyskuuta.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Lukas Hradeckylle ja Joel Pohjanpalolle nolo tappio – Teemu Pukki loukkaantui

Kommentoi Facebookissa