Yö Remun asunnolla – melkein kuin olisi kotona ja kylässä samaan aikaan

Porvoon linnan valtias oli aikoinaan Hurriganes-legenda Remu Aaltonen.

Porvoon linnan valtias oli aikoinaan Hurriganes-legenda Remu Aaltonen. (Kuva Kari Kallonen ja Nauska)

Talossa on majoittunut Ruotsin kuninkaita, Venäjän tsaari sekä suomirockin legenda.

MATKAILU Suomesta löytyy useita uniikkeja ja pittoreskeja majoituskohteita, kun vain osaa etsiä. Vanhasta Porvoosta löytyy myös mielenkiintoinen vaihtoehto, sillä Porvoon linnasta on mahdollista vuokrata Remuganes Suite.

Porvoon kaupungin ensimmäinen kivitalo on rakennettu jo 1760-luvulla. Talossa majoittui aikoinaan myös Ruotsin kuninkaita sekä Venäjän tsaari Aleksanteri I, jonka johdosta Porvoo Castle Apartmentsin toista, suurempaa huoneistoa kutsutaan Aleksanterin sviitiksi.

Vuonna 1809 Suomen säädyt saivat kutsun kokoontua valtiopäiville Porvooseen, jonne saapui myös keisari Aleksanteri I kylmänä ja aurinkoisena kevättalven päivänä. Keisari majoittui seurueineen J. E. Solitanderin taloon osoitteessa Jokikatu 12, jossa hän tarjosi illallisen valtiopäiväedustajille.

Pianosta voi taitaja loihtia vaikka "Paholaisen masurkan" sävelet.
Pianosta voi taitaja loihtia vaikka ”Paholaisen masurkan” sävelet. (Kuva Kari Kallonen)

Porvoon linnassa asui sittemmin myös suomalaisen rockhistorian klassikkobändin johtohahmo Remu Aaltonen. Hurriganesin solisti ja rumpali sisusti omintakeiseen tyyliinsä pieteetillä toisen huoneiston, joka on nyt nimeltään Remuganes Suite.

Remu asui Porvoossa 20 vuotta, ja dramaattisin tapahtuma lienee vuonna 2004 ollut tulipalo, joka tuhosi asuinhuoneistoa sekä rakennuksen vinttiä. Muutama vuosi sitten hän myi entisöidyn kotinsa, ja nyt 54-neliöinen persoonallinen kaksio on vuokrattavissa matkailijoille vaikka yhdeksi yöksi.

Huoneiston sänky kertoo sen edellisen omistajan persoonallisesta tyylistä.
Huoneiston sänky kertoo sen edellisen omistajan persoonallisesta tyylistä. (Kuva Kari Kallonen)

Keräilijäksi tunnetun muusikon tavaramäärää on karsittu, mutta kalusteet ovat niitä, joita hän itse oli hankkinut. Pitkät henkilöt eivät ehkä siksi voi sängyssä venytellä aivan täyteen pituuteensa. Asunnossa on myös Hurriganes-rekvisiittaa, kuten kopiot kulta- ja platinalevyistä sekä bändistä kertovia lehtiä ja kirjoja.

Talossa ei ole receptionia, mutta matkalainen saa vastaanottajalta sekä avaimen että alkajaisiksi pienen esitelmän talon historiasta. Mielenkiintoista on muun muassa kuulla, kuinka Remu teki omaa surutyötään Kirkan kuoleman johdosta maalaamalla sisäovet tummiksi.

Rockhistoriasta kertovat muun muassa Remun rumpukapulat sekä kopiot kultalevyistä.
Rockhistoriasta kertovat muun muassa Remun rumpukapulat sekä kopiot kultalevyistä. (Kuva Kari Kallonen)

Porvoon linna sijaitsee kävelykadun varrella, mutta oman auton saa pysäköityä talon sisäpihalle. Porvoonjoki sekä lukuisat ravintolat sijaitsevat vain kivenheiton päässä. Koska huoneistossa on myös keittiö, oma aamiainen on helppo valmistaa kiireettömästi.

Yöpyminen Remuganes Suitessa on miellyttävä kokemus, tuntuu hieman kuin olisi samaan aikaan omassa kodissa ja tuttavalla kylässä. Niinhän sitä sanotaan, että Remu lähti Porvoosta, mutta henki jäi.

Lue myös: Kun Gallen-Kallelan susikoirat Sikapellen söivät…

Kommentoi Facebookissa