Kovavireinen HIFK murjoi Pelicansin – Ville Peltonen kommentoi menestyksen taustoja

Ville Peltonen toimii HIFK:n päävalmentajana (Kuva: Liiga)

Ville Peltonen toimii HIFK:n päävalmentajana. (Kuva Liiga)

HIFK murjoi Pelicansin maalein 5-1 ja nousi sarjassa kolmanneksi. HIFK:n päävalmentajan Ville Peltosen mukaan menestys on seurausta työnteosta.

JÄÄKIEKKO Kautensa kompuroiden aloittanut HIFK on SM-liigassa nyt kovassa iskussa. Tiistaina se murskasi Pelicansin 5-1 sangen ylivoimaisella esityksellä.

HIFK vei tiistain peliä alusta loppuun. Siitä kertovat tilastotkin: HIFK laukoi 61 kertaa, kun taas Pelicans jäi 27 laukaukseen.

Tämänkaltaisia pelejä HIFK:lta nähtiin myös alkukaudesta, mutta silloin tulos jäi uupumaan. Mikä on muuttunut?

– Me olemme sitkeästi vain jatkaneet sitä meidän työntekoa ja menemme nyt vähän paremmin maalille ja olemme siellä terävämpiä. Liikumme paremmin ja voitamme kamppailuja. Monet todennäköisyydet korjaavat myös itsensä. Monet pelit, mitä olemme nyt voittaneet, niin ne eivät ole olleet ihan tämmöisiä kassakaappijuttuja, mutta tänään esitys oli todella hyvä, HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen summasi Sport Contentille.

– Ei annettu paljoa paikkoja vastustajalle ja vaikka siinä nyt silloin tällöin oli balanssin kanssa hieman ongelmia, niin meidän luistin kulki tänään kyllä todella hyvin, Peltonen jatkoi.

HIFK on kovakuntoinen jengi. Se jaksaa paineistaa vastustajaa alusta loppuun. Pelitapa on kuluttava, mutta parhaimmillaan todella näyttävä.

– Se on meidän tapamme pelata. Se pelitapa vaatii tietysti hyvän valmistautumisen ja hyvän tunnetason ja latauksen, mutta totta kai myös hyvän fyysisen kunnon. Tänään oli kyllä nälkäinen jalka ihan kaikilla, Peltonen kiitteli.

Juha Jääskä nostettiin HIFK:n ykkösketjuun Ilves-otteluun ja monivuotinen luottolaituri on vastannut huutoon. Ilves-ottelussa syntyi jo maali ja nyt rysähti tehot 2+0.

– Kyllä Jäky on yksi meidän IFK:n kulttuurin ilmentymistä ja tavallaan myös tämän pelityylin. Hän on luisteluvoimainen, fyysinen, aktiivinen ja aggressiivinen. Tehokkuuttakin tulee sitä kautta, että hän menee koko ajan paremmin ja paremmin maalille. On kiva nähdä tuo kemia Innalan ja Koivistoisen kanssa. Se on todella vaarallinen ketju ollut ja varmasti ikävä vastustajalle, Peltonen kehui täysin ansaitusti.

Voitollaan HIFK nousi sarjataulukossa jo kolmanneksi. Kärjessä oleva TPS on neljä pistettä HIFK:ta edellä ja on pelannut kaksi ottelua HIFK:ta vähemmän.

Haastattelu Ville Hirvonen

Lue myös: Leijonien olympiavalinnoissa riittää pähkäiltävää – Ristolainen ja Euroopan pelaajat

Kommentoi Facebookissa