Aino ja Leo ovat viime vuoden suosikkinimet – ruotsinkielisiksi suosikeiksi nousivat Ellen ja Emil

Tiedot suosituimmista nimistä perustuvat 47 839 viime vuonna syntyneen lapsen tietoihin.

Tiedot suosituimmista nimistä perustuvat 47 839 viime vuonna syntyneen lapsen tietoihin. (Kuva Fotolia)

Yleisintä on antaa lapselle kaksi etunimeä, muutama sai useamman kuin neljä nimeä.

ETUNIMET Digi- ja väestötietovirasto kertoo, että Aino ja Leo ovat vuonna 2020 syntyneiden lasten suosituimmat ensimmäiset etunimet. Ainon sai ensimmäiseksi nimekseen 276 tyttöä ja Leo annettiin etunimeksi 356 pojalle.

Ainon jälkeen suosituimmat tyttöjen ensimmäiset etunimet olivat Olivia, Sofia, Pihla ja Aada. Pojille useimmin annetut etunimet Leon jälkeen olivat Eino, Oliver, Elias ja Onni. Kaikista tyttöjen saamista nimistä viisi suosituinta olivat Maria, Sofia, Aurora, Olivia ja Emilia. Viisi suosituinta poikien nimeä olivat Juhani, Olavi, Johannes, Mikael ja Oliver.

Ruotsinkielisten tyttöjen suosituin ensimmäinen etunimi oli Ellen. Poikien nimistä suosituin oli Emil. Ellenin sai nimekseen 27 tyttöä ja Emilin 35 poikaa. Ellenin jälkeen suosituimmat tyttöjen etunimet olivat Stella, Saga, Freja ja Ebba. Pojille annettiin Emilin jälkeen ensimmäiseksi etunimeksi useimmin Oliver, Liam, Edvin ja Benjamin.

Ruotsinkielisten tyttöjen kaikista nimistä viisi suosituinta olivat Maria, Sofia, Linnea, Elisabeth ja Linnéa. Pojilla taas viisi suosituinta nimeä olivat Alexander, Erik, Johannes, Mikael ja Emil.

Tiedot suosituimmista nimistä perustuvat 47 839 viime vuonna syntyneen lapsen tietoihin, jotka olivat saaneet nimen 5.4.2021 mennessä. Kaikkiaan lapsia syntyi 48 186. Nimen sai 23 356 tyttöä ja 24 483 poikaa. Suomenkielisiä heistä oli 38 943 ja ruotsinkielisiä 3 246.

Yleisintä on antaa lapselle kaksi etunimeä, näin tekivät viime vuonna lähes puolet vanhemmista eli 49 prosenttia. Lähes yhtä suosittua on kuitenkin kolmen etunimen antaminen, 42 prosenttia. Yhden etunimen sai kahdeksan prosenttia lapsista. Vain alle prosentti sai neljä etunimeä.

Tilastoissa näkyy myös muutama useamman kuin neljä nimeä saanut lapsi. Tämä on mahdollista esimerkiksi silloin, kun lapsi on nimetty ulkomailla maassa, jossa etunimien määrää ei ole rajoitettu neljään, ja hänet kirjataan Suomen väestötietojärjestelmään.

Nimitiedot kootaan väestötietojärjestelmästä, joka sisältää henkilötietojen lisäksi tietoja kiinteistöistä, rakennuksista ja asunnoista. Vuoden 2020 sekä aiempien vuosien 50 suosituinta nimeä löytyy osoitteesta dvv.fi/suosituimmat-lasten-nimet.

Lue myös: Vastasyntyneet tytöt tulevat elämään pitempään kuin pojat – ruotsinkieliset pitempään kuin suomenkieliset

Kommentoi Facebookissa