Airiston merenalaisten kohteiden tarkastukset on tehty – löydökset pääasiassa ihmisten heittämiä jätteitä

Osa kohteista pystyttiin todentamaan kauko-ohjattavien vedenalaisten robottien avulla. (Kuvituskuva Poliisi)

Tyypillisimpiä löydöksiä olivat jätesäkit ja pressut, etsinnöissä ei löytynyt vainajia.

TARKASTUSTEHTÄVÄ Keskusrikospoliisi on saanut Airistolla merkittyjen merenalaisten kohteiden tarkastukset suunnitellusti päätökseen. Tarkastukset on tehty viranomaisyhteistyönä vuoden 2023 ja 2024 aikana. Löydökset ovat osoittautuneet pääasiassa ihmisten mereen heittämäksi jätteeksi.

Etsintöjen yhteydessä kohteista ei löytynyt vainajia. Asia nousi esiin, kun Lasse Lehto tuomittiin purjeveneeseensä houkutteleman lakimies Ilpo Härmäläisen murhasta ja tekijä upotti ruumiin mereen.

Keskusrikospoliisi kiittää Puolustusvoimia virka-avun antamisesta. Kevään 2024 aikana tarkastuksia tehtiin Merivoimien Halli-alukselta käsin.

– Erityisesti haluamme kiittää Merivoimia ja tehtäviin osallistunutta sukellus- ja alushenkilöstöä. Työ on edellyttänyt erityisosaamista ja -välineistöä, ja yhteistyö on toiminut erinomaisesti, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tiia Grönberg Keskusrikospoliisista.

Tyypillisimpiä löydöksiä olivat jätesäkit ja pressut. Osa kohteista pystyttiin todentamaan kauko-ohjattavien vedenalaisten robottien avulla, ja osaan kohteiden tarkastuksesta tarvittiin sukeltajien ammattitaitoa. Työ ja olosuhteet merellä olivat vaativia, ja turvallisuusnäkökulma oli otettava erityisesti huomioon.

Poliisi kiittää vielä yleisöä työrauhan antamisesta.

Lue myös: Airiston murhajutun elinkautinen tuomio pysyy – korkein oikeus hylkäsi valituslupahakemuksen

Kommentoi Facebookissa