Äitinsä murhasta epäilty uhitteli vieraan kesämökin saunassa – otettiin kiinni etälamauttimen avulla

Poliisi on edistynyt Euran henkirikoksen esitutkinnassa.

Poliisi on edistynyt Euran henkirikoksen esitutkinnassa. (Kuva AOP)

Epäilty 23-vuotias mies oli poistunut tapahtumapaikalta uhrin autolla.

HENKIRIKOS Lounais-Suomen poliisi on edistynyt Eurassa helatorstaina tapahtuneen henkirikoksen tutkinnassa. Asiaa tutkitaan murhana.

Satakunnan käräjäoikeuden päätöksellä on vangittu todennäköisin syin vuonna 1997 syntynyt mies. Henkirikoksen uhriksi joutui asiassa epäiltynä olevan miehen äiti. Poliisi on kuulustellut asiassa useita henkilöitä, ja tapahtumien kulku on hyvin poliisin tiedossa.

Poliisi sai helatorstaina 13. toukokuuta kello 13.18 hälytyksen tapahtumapaikalle, missä ensitietojen mukaan oli meneillään väkivallanteko. Poliisin päästyä paikalle rikoksen uhri oli kuollut ja epäilty tekijä oli poistunut tapahtumapaikalta uhrin autolla.

Poliisi järjesti mittavat etsinnät epäillyn tekijän löytämiseksi ja havaitsi myöhemmin kyseisen auton hylättynä maastosta. Noin kolmen tunnin kuluttua tapahtumasta poliisi sai hälytyksen Euraan, noin 20 kilometrin päähän henkirikoksen tapahtumapaikasta.

Hätäkeskukseen tulleen ilmoituksen mukaan asukas oli löytänyt kesämökkinsä saunatilasta tuntemattoman miehen. Mies oli käyttäytynyt uhkaavasti ilmoittajaa kohtaan. Poliisi pääsi nopeasti paikalle ja otti miehen kiinni. Mies osoittautui henkirikoksesta epäillyksi mieheksi. Poliisi joutui käyttämään kiinniottotilanteessa etälamautinta.

Epäiltyä on kuulusteltu asiassa, ja hän on myöntänyt teon pääpiirteissään. Poliisi on yhdessä syyttäjän kanssa arvioinut esitutkinnassa esiin tulleita seikkoja, ja niiden perusteella asia tulee siirtymään syyteharkintaan murhana. Syytteen nostamisen määräaika asiassa on 3.9.2021.

Lue myös: Poliisi tarkentaa tietoja poliisioperaatioon johtaneesta perheväkivallasta – henkirikoksen uhri on 23-vuotiaan epäillyn äiti

Kommentoi Facebookissa