Alaikäinen nuorukainen suunnitteli kouluampumista – rakensi itse konepistoolia

Syyttäjä vaatii pojalle vähintään yhden vuoden ehdollista vankeusrangaistusta. (Kuvituskuva Fotolia)

Poika oli myös uhannut ajaa autolla hänelle soittaneen sosiaalityöntekijän päälle.

RIKOKSEN VALMISTELU Virtolainen nuorukainen on saanut syytteen törkeästä henkeen ja terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta. Syytteen mukaan nuorukainen rakenteli erityisen vaarallista sarjatuliasetta Ikaalisten aseseppäkoulussa.

Yksi syyte tuli ampuma-aserikoksesta. Nuorukainen valmisti aseen osia, joita oli tarkoitus käyttää erityisen vaarallisen Luty-merkkisen konepistoolin valmistamiseen. Aseen osien hallussapito on laitonta. Nuorukaisen hallusta löytyi ohjeet, joiden perusteella aseen pystyi valmistamaan.

Syyttäjän mukaan Luty-merkkinen konepistooli soveltuu henkirikoksen tai törkeän pahoinpitelyn tekemiseen, ja asetta on myös ollut tarkoitus käyttää.

– (Vastaaja) on ollut valmistamassa Luty-merkkistä konepistoolia käytettäväksi tekovälineenä ”kouluampumisessa” jossakin oppilaitoksessa, toteaa syyttäjä.

Nuorukaiselle tuli syyte myös virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. Syytteen mukaan vastaaja oli uhannut ajaa autolla hänelle soittaneen sosiaalityöntekijän päälle, jos hän näkee tämän kävelevän kaupungilla.

Epäiltyjen rikosten aikaan vastaaja oli 15 vaan ei 18-vuotias. Syyttäjä vaatii hänelle vähintään yhden vuoden ehdollista vankeusrangaistusta.

Lue myös: Lapsi käytti pippurisumutetta ja sähkölamautinta – kohteina olivat toiset lapset

Kommentoi Facebookissa