Alaikäisen tytön järjetön teko lenkkipolulla – iski entuudestaan tuntematonta useaan kertaan mattoveitsellä päähän

Rikoksesta epäilty ei osannut kertoa kuulustelussa mitään motiivia teolleen tai uhrin valikoitumiselle.

Rikoksesta epäilty ei osannut kertoa kuulustelussa mitään motiivia teolleen tai uhrin valikoitumiselle. (Kuva AOP)

Tyttö lopetti vasta kun paikalle tullut sivullinen henkilö puuttui tilanteeseen.

VÄKIVALTARIKOS Helsingin poliisi tutkii Pitäjänmäessä ulkoilualueella sunnuntaina 3.5.2020 päiväsaikaan tapahtunutta väkivaltarikosta. Rikoksesta epäillään 17-vuotiasta tyttöä. Tapausta tutkitaan tapon yrityksenä.

Tyttö kohtasi lenkkipolulla hänelle entuudestaan tuntemattoman 67-vuotiaan henkilön ja alkoi yllättäen lyödä tätä mattoveitsellä pään alueelle. Lyöntejä epäillään olleen useita ja tytön lopettaneen vasta, kun paikalle tullut sivullinen henkilö puuttui tilanteeseen. Poliisi haluaa kiittää tapahtumaan puuttunutta henkilöä hänen toiminnastaan.

Poliisi on kuullut tapahtuman asianomistajan ja kaksi todistajaa. Tapahtumien kulku on pääpiirteittäin selvä, ja esitutkinta valmistunee suhteellisen nopeasti.

– Poliisi pääsi kuulemaan epäiltyä ensimmäisen kerran vasta tänään. Rikoksesta epäilty ei osannut kertoa kuulustelussa mitään motiivia teolleen tai uhrin valikoitumiselle. Poliisi ei voi kommentoida salassa pidettäviä tietoja rikoksesta epäillystä tarkemmin, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Forss Helsingin poliisilaitokselta.

Väkivallan uhriksi joutuneelle henkilölle ei aiheutunut vaarallisesta tilanteesta huolimatta hengenvaarallisia vammoja. Poliisi ohjaa esitutkintalain mukaisesti rikoksen uhrit tukipalveluiden piiriin.

Lue myös: Poliisi tutkii väkivaltarikoksia – naista kuristettiin, mies pahoinpideltiin kuoliaaksi ja kuula-aseilla ammuttiin

Kommentoi Facebookissa