Alaikäiset nuoret murtautuivat lukuisiin kesämökkeihin – omaisuutta on saatu takaisin ja tekijät tunnustaneet

Kokonaisuuteen liittyen poliisin tutkinnassa on ollut yhteensä 14 varkautta, varkauden yritystä tai törkeää varkautta.

Kokonaisuuteen liittyen poliisin tutkinnassa on ollut yhteensä 14 varkautta, varkauden yritystä tai törkeää varkautta. (Kuvituskuva Fotolia)

Poliisi on selvittänyt laajan mökkimurtokokonaisuuden Mäntyharjulla.

MÖKKIMURROT Itä-Suomen poliisilaitoksella Mikkelin poliisiasemalla tutkitaan toukokuun alkupuolella tapahtunutta mökkimurtokokonaisuutta.

Alaikäisten nuorten epäillään esitutkinnan perusteella murtautuneen tai muutoin tunkeutuneen Mäntyharjulla lukuisiin vapaa-ajan asuntoihin ja yhteen vakituisesti asuttuun asuntoon. Kokonaisuuteen liittyen poliisin tutkinnassa on ollut yhteensä 14 varkautta, varkauden yritystä tai törkeää varkautta ja tämän lisäksi muun muassa kotirauhan rikkomisia.

Juttuvinkki: Suosituimmissa mökkikunnissa joutuu maksamaan suurempia kunnallisia maksuja – eroa jopa yli 600 euroa vuodessa

Kesämökeiltä ja omakotitalosta anastettu omaisuus on pääosin saatu tutkinnan aikana takaisin. Rikoksesta epäillyt ovat myös pääsääntöisesti myöntäneet epäillyt rikokset esitutkinnan aikana. Asiaan liittyen useampi alaikäinen henkilö on ollut kuulusteluissa ja kiinniotettuna, yksi henkilö on ollut vangittuna.

Asia siirtyy Itä-Suomen syyttäjäalueelle syyteharkintaan kesäkuun aikana.

Lue myös: Mökkimurtojen määrä on poliisin mukaan kasvussa – ”Sovitaan, että kaikki katsovat epäilyttävien kulkijoiden perään”

Kommentoi Facebookissa