Alaikäisten poikien nahistelu alkoi Snapchat-sovelluksessa – tappelussa yksi sai taisteluveitsestä selkäänsä

Poliisi toteaa, että teräaseen käyttökynnys on ollut viime aikoina huolestuttavan alhainen.

Poliisi toteaa, että teräaseen käyttökynnys on ollut viime aikoina huolestuttavan alhainen. (Kuva AOP)

Pääepäilty ei ole poliisille entuudestaan tuttu, vaan tavanomainen opiskeleva nuori.

TAPON YRITYS Helsingin poliisin nuorisoryhmä on saamassa valmiiksi esitutkinnan epäillystä tapon yrityksestä, joka tapahtui 21.3.2021 Malminkartanossa. Poliisin tietojen mukaan tapahtumat lähtivät liikkeelle kahden alaikäisen pojan nahistelusta Snapchat-sovelluksessa.

Riidan osapuolet päättivät ratkoa tilanteen kasvotusten. Tapahtumapaikalle Malminkartanoon saapui kolme poikaa. Heistä yksi oli täysi-ikäinen ja kaksi muuta 16-vuotiaita. Paikan päällä odotti valmiiksi neljä muuta poikaa, joista kaksi on syntynyt vuonna 2003 ja kaksi vuonna 2004. Pojat alkoivat lähes välittömästi tapella, ja heitä epäillään puolin ja toisin pahoinpitelyistä.

Pahoinpitelyn aikana yksi, myös pahoinpitelyn kohteeksi joutunut 17-vuotias poika, otti mukanaan olleen karambit-veitsen taskusta. Hän löi sillä selkään yhtä paikalle tulleista pojista ja aiheutti myös viiltohaavan lonkkaan.

Juttuvinkki: Kaivopuistossa puukotettiin 19-vuotiasta nuorta – poliisi julkaisi mustiin pukeutuneen tekijän tuntomerkit

Karambit-veitsi on alunperin Etelä-Aasiasta tuleva taisteluveitsi, kaareva terän muoto jäljittelee tiikerin kynttä.

– Epäilty kertoi kuulustelussa käyttäneensä veistä puolustautuakseen, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Forss.

Poliisi sai ilmoituksen tapahtumista vasta useita tunteja myöhemmin, kun puukotuksen asianomistajan äiti oli huomannut asian. Tämän jälkeen poika vietiin sairaalaan saamaan hoitoa vammoihinsa. Poliisi pääsi epäiltyjen jäljille kuulustelujen ja omien tutkimuksiensa avulla.

Tapahtumat jatkavat viime vuonna alkanutta huolestuttavaa piikkiä alaikäisten törkeiden väkivaltarikosten tilastoissa. Teräaseen käyttökynnys on ollut viime aikoina huolestuttavan alhainen.

– Vaikka alaikäisten vakava väkivaltarikollisuus kasaantuu yleensä moniongelmaisille nuorille, tässä tapauksessa pääepäilty ei ole niin sanotusti ”poliisin vanha tuttu”, vaan tavanomainen opiskeleva nuori, kertoo Forss.

Lue myös: Alaikäinen uhri lähti riidan jälkeen pakoon ja kaatui – 18-vuotias epäilty löi puukolla selkään

Kommentoi Facebookissa