Ambulanssit törmäsivät taksiin ja hirveen – kolmostiellä kahdeksan auton ketjukolari

Ambulanssit joutuivat liikenneonnettomuuksiin sekä etelässä että pohjoisessa.

Ambulanssit joutuivat liikenneonnettomuuksiin sekä etelässä että pohjoisessa. (Kuvituskuva Fotolia)

Pelastusajoneuvoilla oli epäonnea, teiden pinnat ovat liukkaita nyt myös etelässä.

ONNETTOMUUS Sää kylmenee ja pohjoisessa voi tulla lunta, mustaan jäähän kannattaa varautua myös etelässä. Ilmatieteen laitos varoitti muuttuvista sääolosuhteista tässä.

Kolmostiellä tänä aamuna tien pinta oli erittäin liukas, ja etelän suuntaan ajanut auto lähti heittelehtimään ohitustilanteessa. Tuloksena oli Lempäälän kohdalla sattunut kahdeksan ajoneuvon ketjukolari.

Pirkanmaan pelastuslaitos kertoo, että kaksi ihmistä on viety sairaalaan. Heidän vammansa eivät tiettävästi ole vakavia. Liikenne on kuitenkin ruuhkautunut pahoin.

Helsingissä puolestaan hälytysajossa ollut ambulanssi ja taksi kolaroivat. Ambulanssissa oli tapahtumahetkellä potilas kuljetettavana. Onnettomuus sattui varhain aamulla Mäkelänkadun ja Koskelantien risteyksessä. Pelastuslaitos kertoo, että onnettomuudessa loukkaantui lievästi kolme aikuista, jotka kuljetettiin sairaalaan.

Ambulanssi osui törmäyksen seurauksena valotolppaan. Poliisi ohjaa perjantain aikana liikennettä erityisesti ruuhka-aikaan risteyksessä, jossa liikenne saattaa hidastua epäkunnossa olevien liikennevalojen vuoksi. Liikennevalot ovat poissa käytöstä ainakin perjantai-iltaan saakka.

Sekä ambulanssin että taksin kuljettajaa epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Oulussa Kuusamontiellä Hannusperän kohdalla tapahtui torstai-iltana klo 19.21 aikaan liikenneonnettomuus, jossa Pudasjärven suunnasta tullut ambulanssi törmäsi metsiköstä ajoradalle tulleeseen hirveen.

Hirvi raahautui ajoneuvon alla jonkin matkaa ja sattumalla paikalle tullut sivullinen lopetti pahoin loukkaantuneen eläimen. Henkilövahingoilta säästyttiin mutta ambulanssi vaurioitui törmäyksessä siinä määrin, että paikalle jouduttiin tilaamaan hinausauto.

Paikallinen riistanhoitoyhdistys on noutanut hirven ruhon paikalta. Poliisi on laatinut tapauksesta sekalaisilmoituksen nimikkeellä eläinonnettomuus.

  • EDIT 13.00: Poliisin ilmoitus liikenteenohjauksesta Helsingissä

Kommentoi Facebookissa