Ampumahiihtäjä Tero Seppälä lupaavassa iskussa olympialaisiin

Tero Seppälä on menestynyt maailmancupissa kaudella 2021-2022 lupaavasti. (Kuva AOP)

Tero Seppälä sijoittui Anterselvassa ampumahiihdon maailmancupin yhteislähtökisassa hienosti kuudenneksi.

AMPUMAHIIHTO Tero Seppälä oli jysäyttää jättipotin ampumahiihdon maailmancupin yhteislähtökisassa Italian Anterselvassa lauantaina. Hän oli lähellä uransa ensimmäistä palkintosijaa.

Seppälä taisteli tiukasti kolmannesta sijasta, mutta kaksi sakkokierrosta neljännellä ampumapaikalla olivat liikaa. Viimeisellä lenkillä Seppälä myös kaatui törmättyään kilpakumppaniinsa.

Siitä huolimatta Seppälä sijoittui hienosti kuudenneksi. Saksan Benedikt Doll voitti kisan. Toiseksi sijoittunut Norjan Johannes Bö jäi voittajasta 31 sekuntia. Kolme sakkoa ampunut Seppälä jäi voittajasta 1.42 minuuttia.

Hän on tällä kaudella jo useamman kerran sijoittunut maailmancupissa kymmenen parhaan joukkoon. Hän on ottanut merkittäviä edistysaskelia venäläisvalmentaja Anatoli Hovantsevin opeilla.

Ennen maailmancupin kauden alkua suomalaisen ampumahiihdon ylle luotiin synkkiä kuvia. Seppälä on kilpailusuorituksillaan kuitenkin pelastanut suomalaisampumahiihtäjien uskottavuuden.

Seppälän lahjakkuus on ollut tiedossa. Neljä vuotta sitten Pyeongchangin olympialaisissa hän pärjäsi lupaavasti, mutta sen jälkeen kehitys polki muutaman vuoden ajan paikallaan. Nyt hän on saamassa potentiaalinsa kunnolla irti.

Anterselvassa ohjelmassa ovat viimeiset kilpailut ennen Pekingin olympialaisia, joissa ampumahiihtäjät aloittavat urakkansa kahden viikon kuluttua. Seppälä on ampumahiihdon osalta Pekingissä Suomen ykköstoivo.

Mitaleille Seppälä voisi yltää täydellisellä onnistumisella. Realistisena hänen olympiamitaliaan ei voi toki pitää.

Muistettakoon silti, että 1990-luvulla suomalaiset voittivat olympialaisten ampumahiihdoissa kaksi yllätysmitalia. Harri Eloranta saavutti pronssia Albertvillessa 1992 ja Ville Räikkönen pronssia Naganossa 1998.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Noora Rädyn tapaus kuohuttaa – todellista syytä kierrellään

Kommentoi Facebookissa