Kärpät saamassa pelinsä kuntoon – TPS isoissa vaikeuksissa

Kuva Fotolia

Kärpät pehmitti TPS:n 5-4. Lukko otti 11. perättäisen voittonsa, mikä on seuralle historiallinen putki.

JÄÄKIEKKO SM-liigassa pelattiin lauantaina kolme ottelua. Kärpät ja TPS kohtasivat klassikko-ottelussa, jonka Kärpät voitti lopulta 5-4.

Ottelun iso käännekohta nähtiin toisen erän alussa, kun TPS:n superlupaus Juraj Slafkovsky lensi suihkuun. Slafkovsky lähti taklaamaan Kärppien Jaakko Niskalaa ja hänen kätensä osui taklaustilanteessa Niskalaa suoraan päähän. Tuomariston tulkinta oli selvä ja Slafkovsky ohjattiin isoista ovista ulos.

Slafkovskylle tuomittiin tilanteesta 5+20-minuuttinen ja ulosajo. Kärpät tiedotti myöhemmin, että myös Niskalan peli päättyi tähän.

TPS:n peli sekosi tästä täysin. Kärpät osui peräti kolme kertaa ylivoimalla ja johti ottelua kahden erän jälkeen jo 4-1.

Peli näytti ratkeavan lopullisesti kolmannen erän alussa, kun Saku Mäenalanen muutti lukemiksi jo 5-1 rangaistuslaukauksesta, mutta mitä vielä. TPS aloitti tämän jälkeen hurjan kirin ja nousi aina maalin päähän, mutta rinnalle saakka turkulaiset eivät sentään ehtineet.

Kärpät on voittanut nyt kaksi ottelua putkeen ja nousi kolmanneksi SM-liigassa. TPS:llä on ollut puolestaan vaikeaa ja seura on pudonnut jo kahdeksanneksi sarjassa.

Rauman Lukko on hurjassa iskussa. Lauantaina joukkue kaatoi Ässät 5-2 ja voitti jo 11. ottelunsa putkeen, joka on Lukon seurahistorian pisin voittoputki.

Lukko on noussut voittoputkensa aikana jo kuuden parhaan joukkoon. Ässillä on puolestaan vaikeaa. Patapaidat ovat kärsineet jo kuusi tappiota putkeen ja joukkue on sijalla 13 SM-liigassa.

Mikkelin Jukurit palasi lauantaina voittokantaan, kun se murjoi JYPin Mikkelissä 5-2-lukemin. Jukurit hävisi perjantaina tylysti HPK:lle, mutta se oli saanut yön aikana rivinsä takaisin järjestykseen.

Ottelu ratkesi jo kahden ensimmäisen erän aikana, kun Jukurit siirtyi jo 3-0-johtoon. Sarjajumbo JYP ei tästä enää noussut.

Ottelun lopussa nähtiin vielä nyrkkihipatkin. Jukureiden Libor Zabransky ja JYPin Ville Ottavainen tappelivat itsensä suihkuun.

Jukurit on sarjassa komeasti viidentenä ja JYP viimeisenä. Muutaman viikon koronatauolla ollut JYP on hävinnyt nyt kolme ottelua putkeen.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: Noora Rädyn tapaus kuohuttaa – todellista syytä kierrellään

Kommentoi Facebookissa