Ananas on Suomen suosituin pizzatäyte – joka kolmas pizza sisältää kiistojen kohdetta

Suomalaisten mielestä kiistelty ananas kuuluu sittenkin pizzaan.

Suomalaisten mielestä kiistelty ananas kuuluu sittenkin pizzaan. (Kuva Kotipizza)

Suosituin yhdistelmä Kotipizzan verkkokaupassa on ananas, Aura-sinihomejuusto ja pepperoni.

PIZZA Kotipizzan verkkokaupasta kerätyt tiedot osoittavat, että ananas on suomalaisten eniten suosima pizzatäyte. Ananas on täytteenä joka kolmannessa Kotipizzan pizzassa.

Suomalaiset ostavat tänä vuonna yli kymmenen miljoonaa Kotipizzan pizzaa. Jo useampi kuin joka viides niistä tilataan Kotipizzan verkkokaupasta. Verkkokaupan keräämät tiedot tarjoavatkin mahdollisuuden tutkia suomalaisten pizzamakua.

Data antaa myös vastauksen pizzanystävien mielipiteitä vuosien ajan jakaneeseen kysymykseen siitä, kuuluuko ananas pizzaan. Suomalaisten mielestä kuuluu. Vuoden 2019 ensimmäisten kymmenen kuukauden aikana verkkokaupasta on tilattu yhteensä yli 1,6 miljoonaa pizzaa. Niistä noin 32 prosenttia sisältää ananasta.

Verkkokaupan ylivoimaisesti suosituin pizza on Perfetta, jonka täytteet asiakas voi valita itse. Kaikkein suosituin Perfetta sisältää vain yhden täytteen, kinkun. Kaikki Perfetta-pizzat mukaan laskettuna ananas on kuitenkin suosituin täyte.

Keskimäärin Perfettaan valitaan 3,1 täytettä. Suosituin kolmen täytteen yhdistelmä on ananas, Aura-sinihomejuusto ja pepperoni. Kymmenestä suosituimmasta kolmen täytteen yhdistelmästä yhdeksän sisältää ananasta.

Ananaksen suosio vaihtelee jonkin verran alueittain. Suosituinta ananas on Hämeessä, missä noin 38 prosenttia kaikista Perfetta-yhdistelmistä sisältää ananasta. Vähiten ananasta tilataan Pohjois-Suomessa, missä se on mukana alle 33 prosentissa Perfetta-pizzoista.

  • Verkkokaupan pizzatäytteiden tilasto ei ole Päivän Lehden toimituksellista aineistoa, vaan Kotipizzan tuottamaa sisältöä.

Lue myös: Kukkakaalin uudet tehtävät – miltä maistuisi klassikkopizza?

Kotipizzan verkkokaupan suosituimmat täytteet

1 Ananas

2 Kinkku

3 Pepperoni

4 Aura-sinihomejuusto

5 Punasipuli

6 Tonnikala

7 Salami

8 Katkarapu

9 Herkkusieni

10 Pariloitu kananpoika

Kommentoi Facebookissa